Det skal du være opmærksom på ved tilbygning

 

Står du og har fundet drømmehuset, men der er ikke nok plads, når familien skal forøges? Så kan det være fristende at bygge en tilbygning, så I kan få præcis så meget plads, som I har behov for. Dette kræver dog lidt viden om de gældende retningslinjer. Afhængigt af om du bor i ejerlejlighed, i andelsbolig, i hus eller til leje, er der nogle forskellige regler, der skal overholdes, når man vil tilbygge. Her får du nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at bygge en tilbygning til din bolig. Du kan både gøre det selv, eller du kan bestille en fagmand til professionel tilbygning.

 

Forskellige reglementer til tilbygninger

 

Selv hvis du er boligejer, er der nogle regler, der skal overholdes, når du vil tilbygge.

  • Søg byggetilladelse, inden du går i gang. Det skal gøres, både hvis du ønsker at bygge et nyt hus, og hvis du ønsker at opføre en tilbygning til dit nuværende hus.
  • Derudover er det en god ide at tegne en forsikring, da du bliver ansvarlig for eventuelle skader, hvis du selv står for tilbygningen.
  • Planlæg dit byggeprojekt og hav styr på omkostningerne, inden du går i gang.
  • Vær sikker på, at dit byggeri overholder bygningsreglementet.

Du må altså gerne selv opføre tilbygningen, så længe du er opmærksom på at overholde ovenstående punkter. Det kan dog gøre det hele lidt nemmere, hvis du opsøger professionel hjælp til projektet. Det kan du læse mere om herunder.

 

Få råd fra en professionel

 

Hvis du ønsker en tilbygning til dit hjem, så kan det være en god ide at få hjælp af professionelle. På den måde kan du nemlig være sikker på, at det hele gøres korrekt og ud fra reglerne i bygningsreglementet. Undersøg for eksempel i din kommune, om der er nogle tømrerfirmaer, der kan hjælpe dig. Ved at vælge at få professionel hjælp, kommer byggeprocessen også til at gå hurtigere, end hvis du selv kaster dig ud i det. Derved står din tilbygning klar inden længe.