Nybyggeri og renovering – opgaver for tømreren

Er du selv uerfaren indenfor byggerisektoren, og har du ikke en masse gør-det-selv at trække på, kan det være svært at skelne de forskellige slags håndværkere fra hinanden. En tømrer er imidlertid den slags håndværker, der kan hjælpe dig med opgaver indenfor nybyggeri, renovering og montering af f.eks. døre, vinduer og køkkener. De laver altså mange forskellige slags ting – konstruktion og træarbejde er fællesnævneren for alle opgavetyperne. Du vælger den rigtige tømrer til lige præcis din opgave ved at afdække både pris på arbejdet og tømrerens evne til at overholde både tid og materialevalg.

 

Tømrerarbejde – pris og opgavetyper

Der kan være stor forskel på pris for tømrerne. Prisen afhænger både af udgifter til materialer, hvad opgaven er, og hvor lang tid det vil komme til at tage at udføre. En tømrers timeløn starter på omkring 275 kr., men det kan dog variere meget – du vil højst sandsynligt opleve, at mange tømrere tager lidt mere. Denne løn dækker både arbejdsskadeforsikring, firmabil og værktøj. Du kan med fordel opsøge forskellige tømrere og på den måde sammenligne tilbud på dit projekt. Hvis dit projekt er stort og potentielt tidskrævende, er det en god ide at aftale en fast pris, så du ikke står med uforudsete udgifter til sidst. Store og små projekter – uanset størrelse er tømreren den oplagte håndværker indenfor træarbejde og konstruktion. De kan bl.a. udføre følgende opgaver:

  • Taglægning
  • Montering af køkkener, vinduer og døre
  • Anlægning af terrasser og gulve
  • Skillevægge
  • Tilbygning og ombygning i træ

 

 Vælg den rigtige tømrer

Du bør vide præcis, hvilke opgaver tømreren skal hjælpe med, inden du søger hjælp. Det gør det nemmere at få konkrete svar og tilbud, når du kontakter firmaerne. Undersøg derudover erfaringsniveauet, så du er sikret et godt resultat.