Derfor bør du male dine vinduer

Regn og fugt, som ofte forekommer i Danmark, er hårdt ved facader og vinduer. Hvis ikke trævinduer males, vil de begynde at suge fugt til sig og efterhånden rådne. Hvis malingen er sjusket udført og med revner, kan det få nedbrydningen af træet til at gå i gang. Vedligeholdelse og maling af vinduer er derfor vigtig, da det forlænger vinduernes levetid. Én gang om året bør man undersøge sine vinduer for at være sikker på komme eventuelle problemer i forkøbet.

 

Sådan maler du dine vinduer

Før du går i gang med at male dine vinduer, er det vigtigt, at du har tjek på vejret. En ideel dag til maling af vinduer er en dag med lette skyer, uden blæst og regn og omkring 15-20 grader. Desuden er det vigtigt at sætte god tid af, da maling af vinduer let kan strække sig over flere dage.

1. Forud for selve malerarbejdet skal vinduets karm og ramme rense med grundrens, som fjerner fedt og snav. Herefter skylles grundigt for at fjerne sæberester.

2. Afhængig af hvor meget trævinduerne trænger til maling bruges forskellige typer af sandpapir. Er der blot brug for, at malingen friskes op, kan man nøjes med let sandpapir korn 120/150. Er træet derimod mere slidt og har løse flager af maling, skal der kraftigere sandpapir korn 80 til.

3. Det bare træ grundes herefter med grundingsolie, som skal sidde og tørre til næste dag.  

4. De bare pletter males med vinduesmaling – gerne et par gange, så overgangen mellem det bare træ og den gamle maling gøres mindre tydelig og mere ensartet

5. Til sidst males hele vinduets karm og ramme med vinduesmaling. Her er det vigtigt at følge de anvisninger, der er på malingen. Dækker første lag maling ikke, kan man slibe med let sandpapir og derefter male igen.

 

Gør-det-selv eller professionel hjælp?

Selvom det er billigere at udføre arbejdet selv, er der mange gode grunde til at få hjælp fra en professionel maler. Ved at hyre en maler får du rådgivning og vejledning forud for projektets start, du sikrer dig at de rigtige materialer og metoder anvendes, og du får med garanti et flot og holdbart resultat.