Sådan vælger du det bedste tag til dit hus

Skal du have lagt nyt tag på dit hus? Hvis ja, kan det hurtigt blive en meget stressende og uoverskuelig proces – og den er bestemt ikke nem! Der er ingen tvivl om, at dit valg af tagtype kommer til at have stor betydning for din boligs udseende. Derfor er det – selvfølgelig – vigtigt at vælge denne med omhu, så du ikke ender ud med et resultat, du fortryder.

 

Et virvar af muligheder

Når det gælder tagtype, har du mange forskellige muligheder. Dog er det tegl, fibercement, ståltag og tagpap, der er de mest brugte typer. Det vil altid være det mest sikre valg for dig at udskifte den belægning, du i forvejen har, med en tilsvarende ny belægning. Det skyldes, at den gamle tagkonstruktions type tagdækning formentlig også er den bedste type til det nye tag, du skal have lavet.

 

Passer tagtypen til din bolig?

Selvfølgelig skal dit nye tag falde i smag med resten af din bolig. Det udseendemæssige spiller for mange en stor rolle, og du er formentlig ikke nogen undtagelse. Pas derfor på med at vælge en tagstil, som din bolig ikke kan bære. Det ville jo være synd, hvis tagdækningen skal laves helt om, blot fordi du finder ud af, den ikke er i stil med huset… Mange fagmænd vil argumentere for, at tegl er den tagtype, der æstetisk passer bedst til de fleste boliger – og da det samtidig er et solidt og stærkt materiale med en lang levetid, er det måske en tagtype, du skal lægge ekstra mærke til.

 

Brænd ikke nallerne – få hjælp af professionelle

Tagdækningen er vigtig! Og du kan nemt brænde nallerne, hvis du ikke selv er ekspert på området. Hos Lasse & Janus Byg brænder de for at hjælpe dig, hvis du søger rådgivning fra professionelle.