Hvorfor er rotter skadedyr?

Ingen gider have lumske rotter i sit hus. De kommer altid, når du mindst forventer det, og så aner du ikke, hvad du skal gøre. De kan skabe alle mulige vanskelige problemer, såsom at skade dine materielle ejendomme og overføre smitsomme sygdomme. De kan også bringe lugtgener med sig og skade både rør og stikledninger i kloakken. Rotter er altså ikke særligt rare!

 

Hvordan stopper du rotter?

Rottespærren er en fin måde at forsøge at standse rotterne i at irritere din hverdag. Den er lavet af rustfrit stå og sørger for, at rotterne ikke kan passere igennem kloakken, men uden at forhindre gennemstrømningen af vand. Den består af to klapper og placeres i kloakledningen. Klapperne åbnes kun én vej, sådan at vandet kan drive igennem, hvorimod rotterne ikke kan komme ind. Så kom af med rotterne derhjemme med en rottespærre!

 

Rottespærrens svagheder

Rottespærren kan ikke garantere komplet rottebekæmpelse, men er en god løsning i et kloaksystem, der er helt tæt. Installeres den nemlig i et utæt kloaksystem, hvor rotterne måske allerede er i kontakt med stikledningen eller har lavet brud på rørene, så er rottespærren ikke den store hjælp. Der kan også sætte sig papir og andet snavs fast i rottespærren, sådan at den ikke kan lukke. Derfor er det en god idé at få tjekket hele kloaksystemet af en professionel, inden du får en rottespærre installeret.

 

Hvem må sætte en rottespærre op?

Selvom det kan lyde som en udfordring du helt sikkert vil bringe venner og familie med til (sarkasme kan forekomme), så er det kun autoriserede kloakmestre ansat i virksomheder må sætte en rottespærre op. De skal også have bevis på at have bestået et kursus om rotters adfærd og biologi i forbindelse med opsættelsen af en rottespærre. Så bliver det nogensinde nødvendigt, så kontakt de professionelle!