Hvilken gummiprofil skal jeg vælge?

 

Har du hørt om gummiprofiler før? Hvis ikke, så læs med her og få et indblik i, hvad en gummiprofil egentlig er, samt hvor gummiprofiler bruges. Desuden får du et par råd til, hvordan du vælger den helt rigtige gummiprofil.

 

Gummiprofiler er en bred betegnelse

 

Gummiprofiler er en overordnet betegnelse for en hel masse forskellige former for produkter lavet i gummi. Det kan være både større og mindre gummiprofiler, som derudover også kan laves i en masse forskellige typer gummi, så du kan få et produkt, der lever op til de krav, du har.

Du tænker sikkert ikke over det, men hver dag møder du mange forskellige gummiprofiler i dit hjem. Du har helt sikkert gummilister et utal af sted som tætning, afslutning eller fuge. Ellers kan du prøve at gå i køleskabet. Her møder du med det samme en gummislange i kanten til tætning af køleskabet, og dette produkt går også under betegnelsen gummiprofil. 

 

Vælg den rigtige gummiprofil

 

Når der findes et væld af forskellige gummiprofiler i forskellige materialer, kan det være svært at finde den rigtige gummiprofil. Det har dog også sine fordele, idet det giver dig mulighed for at vælge mellem en masse gummiprofiler og dermed finde den helt rigtige.

Når du skal finde den rigtige gummiprofil, er det vigtigste, at den gør sit job og holder tæt. Et god råd er, at du laver et tværsnit af den gamle gummiprofil, så du kan sammenligne og finde den samme, eller måske noget der passer endnu bedre.

Kan du ikke finde den gummiprofil, som du søger, kan du kontakte en producent af gummiprofiler og forhøre dig om dine muligheder. En dygtig producent vil kunne hjælpe dig, så du kan få lige netop den gummiprofil, du mangler.

 

Synlig eller usynlig gummiprofil

 

En anden ting du skal overveje, når du skal finde den rette gummiprofil, er hvorvidt gummilisten skal være synlig eller usynlig. Det kommer i høj grad an på den sammenhæng, som produktet skal bruges i, men husk at have det med i dine overvejelser.