Dette indlæg er sponsoreret. 

Kan man selv lave sit nye tag?

Det kan være fristende at gå i gang med at lave sit nye tag selv, da det ofte vil ligne, at der er mange penge at spare ved at undgå et professionelt tagfirma. Der er heller ingen regler for, at du skal have en professionel håndværker inde over, når du skifter taget på dit hus. Men det anbefales alligevel ikke at gøre det medmindre, at du er sikker på, at du har evnerne. For hvis du er sikker på, at du har evnerne og kan lave et godt og solidt stykke arbejde, så vil det også kunne laves en hel del billigere, end hvad du vil skulle betale for at få et professionelt tagfirma til at gøre det.

 

At lægge nyt tag er et stort projekt

En af de vigtigste grunde til, at det ikke anbefales selv at begynde at lægge nyt tag er, at det er et stort og meget kompliceret projekt, som ofte kan komme til at tage meget længere tid end man lige tror. Det kan nemt komme til at tage en hel sommerferie eller rigtige mange af dine ellers dyrebare weekender. Desuden dukker der ofte uforudsete udfordringer op i forbindelse med at tagbelægningen skiftes, som gør, at opgaven vokser. Det kan være, at du støder på et utæt gammel tagvindue, at undertaget også trænger til at blive udskiftet eller lignende. Kort sagt er det altså et kæmpe stort projekt, som nærmest altid vil kræve professionel erfaring, hvis resultatet skal blive godt.

 

De værste farer ved at lægge tag selv

Der er flere grunde til, at det er en god ide at genoverveje det, hvis du tænker, at du skal gå i gang med at skifte tag på dit hus uden professionel hjælp, herunder:

  • Hvis taget bliver lagt forkert på, kan det give problemer med fugt. Det kan både være i selve tagkonstruktionen, men det kan også give problemer med dit hus’ generelle indeklima.
  • Hvis du vælger at lægge tag selv, men det så ender med, at det er dårligt lagt med forskellige fejl og mangler, kan det være ret alvorligt i en salgssituation. Fejl og mangler kan nemlig være dyre at få udbedret, og det er ikke optimalt, hvis du ønsker at sælge.

 

Overodnet set anbefales det ikke at gå i gang med at udskifte taget på egen hånd. Hyr i stedet et professionelt tagfirma, når du skal til at have nyt tag. På den måde er du sikker på, at du får et stykke tagarbejde, der er lavet grundigt med et højt niveau af kvalitet og faglighed.