Sådan vedligeholder du dit taget

Trænger dit tag til en kærlig hånd? Det kan være et vanskeligt og omfattende projekt at vedligeholde taget, som mange glemmer i hverdagen. Taget skal kunne modstå det danske klima og andre udfordringer i løbet af årets 365 dage. Derfor anbefaler flere fagfolk, at du løbende tjekker tagets tilstand. Men ved du egentlig, hvordan du vedligeholder dit tag? Læs med her og bliv klogere på, hvordan du sikrer dig et sundere tag.

Det danske klima indbefatter blæst, nedbør og mange temperatursvingninger. Alene af denne grund er det vigtigt, at du løbende foretager en grunding gennemgang af dit tag. På denne måde kan du sikre, at dit tag holder tæt uanset vind og vejr. En sådan gennemgang kan være et tidskrævende og større projekt, som ofte kræver en hjælpende hånd fra fagfolk inden for området. Dog findes der flere elementer, som du selv kan tjekke i hverdagen.

 

Dét skal du holde øje med

Når du skal vedligeholde dit tag, så er der især nogle bestemte steder, som du skal være opmærksom på. Her listes derfor tagets svageste punkter, som du altid kan tjekke igennem løbende, og dermed opnå et sundere tag.

 

Nr. 1: Fjern blade og snavs

Alfa omega er, at du løbende tømmer din tagrende for snavs og skidt, som ofte stopper til og dermed forhindrer vandet i at løbe væk. På denne måde undgår du fugtskader og frostsprængninger. Derudover er det også vigtigt, at du jævnligt tjekker, om tagrenden er tæt. I det danske klima har alger og mos gode betingelser for at gro. Dette betyder, at du også bør tjekke under skrotrender og ligeledes sørge for at fjerne blade og snavs. Samtidig er det også en god idé at holde øje med, om der er sprækker i skrotrenden.

 

Nr. 2: Inddækninger

Inddækninger skal til enhver tid være tætte og uden huller. Det betyder, at du skal være ekstra opmærksom omkring bygningsdele, der stikker op af taget. Hvis du finder ud af, at der er utætheder eller huller i inddækningen, så bør du hurtigst muligt opsøge en fagmand.

 

Nr. 3: Tjek rygning, skorsten og tagbelægning

Der er forskellige elementer i taget, som du nemt kan tjekke på egen hånd. Du bør altid sikrer dig, at rygningen, som er toppen af taget, er intakt. Dernæst er det vigtigt, at du kontrollerer skorsten for løse mursten, samt at tagbelægningen ligger, som den skal.

 

Kontakt fagfolk nær dig

Her kommer det sidste og måske vigtigste tip til vedligeholdelsen af dit tag. Selvom du kan tjekke meget af tagets tilstand på egen hånd, så er det altid en god ide at søge rådgivning hos en professionel fagmand nær dig. Heriblandt er Køge Tømrerfirma, som rykker ude i hele Køge og Solrød. Her finder du en tømrermester, som hjælper dig med vedligeholdelsen af dit tag, og endda er behjælpelig, hvis du skal have et nyt tag. Mange møder udfordringer i forbindelse med gennemgangen af taget, og derfor er det aldrig en dum idé at få foretaget et tagtjek af kvalificerede fagfolk. På deres hjemmeside kan du finde meget mere information om deres service og ydelser. Dit tag sikrer dig i hverdagen, så den grundige vedligeholdelse kan altid betale sig.