Dette indlæg er sponsoreret. 

Hvad er et punkteret vindue?

Hvis dit vindue konstant er dugget, eller hvis det ligner, at vinduet er malet med et tyndt lag kalk, så kan det være tegn på, at dit vindue er punkteret. Både ældre vinduer med enkeltglas og nyere termoruder kan gå i stykker. Når de går i stykker, kalder man det for et punkteret vindue.

Vi har snakket med en glarmester i Ålborg, som har givet os gode tips til, hvordan du på egen hånd tjekker, om dine vinduer er punkteret. Vi har også fundet ud af, hvad du skal gøre ved vinduerne. Læs med her for at få en guide til, hvordan du forholder dig til et punkteret vindue.

 

Tjek om dit vindue er punkteret

Du kan selv tjekke hurtigt, om dine vinduer er punkteret. Gør følgende:

  • Køb en frysespray (kan fås i nogle supermarkeder eller bilforhandlere)
  • Ryst flasken og spray på rudens inderside i mindst 10 sekunder.
  • Lad det sidde i 5-10 sekunder, før du tørrer isen væk.

Herefter ved du, om vinduet er punkteret. Hvis du ikke kan tørre alt isen væk, er rusen med garanti punkteret. Vær dog opmærksom på, at punkterede ruder medfører dug på indersiden af ruden – ikke ydersiden. Dug på ydersiden af ruden betyder udelukkende, at dine vinduer er godt isoleret, faktisk rigtig godt isoleret.

 

Udskift dine punkterede ruder

En punkteret rude medfører større udgifter til varme, og derfor er det vigtigt, at du kontakter en professionel. En udskiftning er måske en uoverskuelig økonomisk post, men de penge tjener sig hurtigt ind, fordi du sparer meget på varmeregningen fremover. Derfor kan det sagtens betale sig at få glarmesteren til at udskifte dine vinduer. Kontakt din lokale glarmester i dag for et uforpligtende tilbud.

Vi vil også gøre opmærksom på, at selvom man muligvis kan overleve med et punkteret vindue for en stund, så er det ikke sikkert i længden. Du kan få træk fra vinduet, så det er ikke specielt sundt at spare på den udgift. Har du et vindue, der er flækket eller itu, er det også vigtigt, at du kontakter glarmesteren hurtigst muligt.