Har du et gammelt hus med en kælder, kender du måske til det problem, som mange husejere oplever. Nemlig at have fugt i kælderen. Måske er det endnu ikke blevet et kæmpe problem hjemme hos dig, men i længden kan det faktisk godt gå hen og blive et omfattende problem. Der kan nemlig udvikle sig både svamp og andre usunde bakterier i det fugtige og sunde miljø.

 

Grunden til, at mange får en fugtig kælder, er, at det for rigtig mange kan være en udfordring at få kælderen varmet ordenligt op og få ordentlig luftcirkulation. Med en varmepumpe i kælderen kan problemet dog løses. Læs med i dette blogindlæg og hør mere om, hvorfor du skal have en luft til luft varmepumpe i kælderen.

 

Anskaf dig en varmepumpe og undgå en fugtig kælder

Døjer du med en fugtig kælder, kan du overveje om ikke, du skal anskaffe dig en varmepumpe. En varmepumpe installeres sjældent udelukkende for at holde kælderen tør og undgå fugt. Det er samtidig en effektiv og billig opvarmningskilde, som udnytter de udendørs og indendørs temperaturforskelle til at genere varme.

 

En luft til luft varmepumpe er altså en billig opvarmningsmetode, som effektivt kan sørge for, at kælderen hjemme hos dig har en temperatur, så den kan bruges til det, du ønsker. Samtidig er den luft, som via varmepumpen pumpes ind i huset, relativt tør, hvilket kan være løsningen på en fugtig kælder.

 

Spar penge med en varmepumpe

Endnu en god grund til at du skal overveje en luft til luft varmepumpe, så kælderen hjemme hos dig kan komme i brug, og du kan undgå fugt og et dårligt indeklima, er, at det er muligt at spare penge. En luft til luft varmepumpe er en billigere opvarmningsmetode end en traditionel radiator, da den bruger langt mindre strøm.

 

Derudover er der også andre fordele, herunder at anlægget kører af sig selv og dermed kræver minimal vedligeholdelse. Samtidig vil du kunne spare co2 ved at opvarme huset med en varmepumpe i stedet for med olie eller naturgas, og du vil derfor kunne skåne miljøet ved at skifte.