Fordele og ulemper ved en træterrasse

Drømmer du om at anlægge terrasse, men er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en terrasse i sten eller træ? Når danske husejere skal anlægge terrasser, står valget ofte mellem lige netop disse to materialetyper - sten eller træ. Der er dog også klare fordele og ulemper forbundet ved begge løsninger. I denne artikel kan du få et indblik i de forhold, du bør tage i betragtning, hvis du overvejer at anlægge træterrasse.

 

Fordele - varm følelse og mulighed for kreative løsninger

En terrasse i træ er æstetisk flot og passer ind i de fleste hjem. Faktisk kan man ved at vælge en træsort, der ligner gulvet indendørs, skabe sammenhæng mellem husets indendørs og udendørs områder. En terrasse i træ giver et varmt udseende samt en blød og behagelig følelse, når man opholder sig på den. 

Træ giver endvidere mulighed for at arbejde mere kreativt med terrassens form, niveauer og lignende. Materialet er nemlig mere formbart end eksempelvis sten, og du opnår derfor en højere grad af fleksibilitet. Ønsker du unikke detaljer, er træ altså det oplagte valg.

 

Ulemper - kortere levetid og større krav til vedligeholdelse

En træterrasse kræver mere vedligeholdelse end sten. Cirka hvert tredje år skal træet behandles - afhængigt af den valgte træsort, naturligvis. Det anbefales at købe f.eks. trykimprægneret træ, hvis man ønsker en mere modstandsdygtig type af træ. På trods af hyppig vedligeholdelse vil en træterrasse ikke holde så længe som en stenterrasse.

 

Tag kontakt til en dygtig tømrer

Ønsker du en flot terrasse i træ, er det altid anbefalelsesværdigt at kontakte en tømrer, som kan hjælpe dig. Du kan med fordel kontakte Madsen & Grangaard A/S, hvis du er på udkig efter en dygtig tømrer i Tjele nær Viborg. De stiller gerne deres store ekspertise til rådighed for deres kunder, og de hjælper gerne med at designe den helt perfekte træterrasse til netop dit hus.

Virksomhed: Madsen & Grangaard A/S