Derfor skal du vælge facadeisolering

Hvis dit hus trænger til en kærlig hånd, når det kommer til at opretholde et godt indeklima og en længere levetid på huset, så vil facadeisolering være et godt valg. Med facadeisolering opnår du en højisoleret facade. Dog skal du være opmærksom på, at det vil kunne ændre husets udseende markant.

 

Derfor er facadeisolering det rigtige valg

En udvendig facadeisolering kan ses som et varmt tæppe på ydrevæggene, som ikke påvirker selve væggenes statiske funktion. Generelt set er ydrevægge udsat for påfaldende temperatursvingninger. Særligt i Danmark, hvor vejret er meget uforudsigeligt. Hvis du benytter isolering, så kan huset bedre holde på varmen, og det betyder en lavere varmeregning til dig, som vil varme godt på budgettet.

Der findes 3 typer af facadeisolering:

 

  1. Hulmurisolering: Isoleringsmaterialet blæses ind i muren
  2. Indvendig efterisolering: Isoleringen foretages indvendigt på ydrevæggene
  3. Udvendig efterisolering: Isoleringen placeres på facadens ydrevægge

Facadeisolering kan bruges på både tunge og lette vægge, til renovering eller for eksempel til nybyggeri. Det kan benyttes til alle typer af byggeri.

 

Overvej de forskellige typer af isolering

Hvis du overvejer at få lavet udvendig efterisolering, så skal du nok overveje det en ekstra gang, for det vil være et større indgreb, som vil kunne ses tydeligt på husets facade efterfølgende. Overordnet set er udvendig efterisolering en ideel løsning til ældre bygninger, som har bastante ydrevægge, eller hvor hulmurisolering ikke kan anvendes på grund af for lidt plads i hulmuren. Udvendig efterisolering bruges oftest på nyere huse, som er ramt af dårligt isolerede ydrevægge. Det vil være huse, som typisk er lavet af beton, gasbeton eller tegl.

Har du et ældre hus med flotte konstruktioner og en særlig arkitektur, og vil du være ked af, at de forsvinder - for så vil huset miste dets charme - så vil udvendig efterisolering ikke være den rette løsning til dit hus. Der vil en indvendig efterisolering være mere passende.

Det siges, at udvendig efterisolering er det mest effektive, når det kommer til at forebygge kuldebroer, skimmelsvamp og fugt. Der vil altså blive et langt bedre indeklima ved at vælge udvendig isolering.

Fordi indvendig efterisolering ikke er så effektivt som udvendig, bør du gøre op med dig selv, om udseende betyder mere end en lavere varmeregning. Et godt kompromis vil dog være at foretage en indvendig efterisolering. Har huset dog et stort behov for isolering, og du ønsker længere levetid på det, så vil udvendig efterisolering nok være nødvendigt.

 

Få eksperter til at hjælpe med den rette løsning

Hvis du er meget i tvivl om, hvilket valg der er det rette at træffe, så er det altid en god idé at få en fagkyndig til at vurdere dit hus i forhold til isolering.

Her kan den fagkyndige komme med professionel rådgivning med henblik på fordele og ulemper ved de enkelte valg. Udvendig isolering er en dyre løsning end den indvendige. Men det er også vanskeligere at få overblik over, hvordan en udvendig isolering påvirker husets arkitektur. Så du kan med fordel også få en arkitekt tilknyttet projektet. Derudover kan du få en rådgiver til at gennemskue varmebudgettet, og hvor meget du kan komme til at spare, så du kan se, hvor meget investeringen vil kunne give dig af besparelser på sigt.

Når du har truffet beslutningen anbefales det, at du får erfarne håndværkere til at udføre arbejdet med isoleringen.