Dette indhold er sponsoreret.

Derfor bør du anskaffe dig en varmepumpe

I vores moderne tider er der naturligvis et væld af forskellige måder at varme sit hus op på. Dagens mange energiformer har alle hver deres fordele, men en af de allermest populære opvarmningsmetoder er varmepumper. En varmepumpe er et eldrevet varmeanlæg, der enten udnytter jordens eller luftens varme. Førstnævnte kaldes en jordvarmepumpe, den anden en luft til vand-varmepumpe. Der findes dog også luft til luft-varmepumper. Uanset hvilken varmepumpe du vælger, er der mange gode årsager til at hoppe med på bølgen og vælge den populære opvarmningsmetode. Læs med her hvorfor.

 

Hvorfor få en varmepumpe?

En af de primære årsager til, at du bør vælge en varmepumpe, har at gøre med miljøet. For en varmepumpe er nemlig en meget miljøvenlig opvarmningsmetode, da den som bekendt udnytter varmen i luften eller i jorden. Energien findes allerede i luften og den solopvarmede jord, og derfor drager du som boligejer blot nytte af en eksisterende energikilde. Vi lever i en tid, hvor det er alfa og omega at træffe grønne og miljøbevidste valg – og det gør du altså ved at vælge en varmepumpe. Dertil kommer, at en varmepumpe også er et økonomisk valg, netop fordi den så effektivt udnytter naturens energi.

 

Hvor meget kan jeg spare med en varmepumpe?

Det er altså især ift. drift, at det er en økonomisk god idé at vælge en varmepumpe frem for oliefyr, gasfyr osv. Mange mener, at man kan spare op mod 12.000 kroner årligt, hvis du fx udskifter dit naturgas- eller oliefyr med en varmepumpe – og endnu mere, hvis du har elvarme. Dermed skal en varmepumpe altså ses som en investering, der både på den korte og lange bane kan gavne sig. Økonomisk såvel som miljømæssigt. Det ændrer dog ikke på, at skiftet til en varmepumpe er en stor beslutning. Har du brug for rådgivning til varmepumper, så kontakt din lokale køletekniker.