Hvorfor skal jeg skifte mine låse? De virker, som de skal?

Selvom tallet for indbrud i Danmark har haft en nedadgående kurve siden år 2007, så oplever vi stadig 30.000 indbrud årligt i vores hjem. Årsagerne til indbruddene findes der ingen klare svar på, men ifølge DST (Dansk Statistik), så viser statistikkerne, at langt over 80% af indbruddene finder sted, når vi ikke er hjemme.

 

Sikre dit hjem og dine værdier, før tyven tager det fra dig

Vi er mange skyldige danskere, når det kommer til sikkerheden af vores hjem. Skyldige fordi vi ikke får skiftet vores gamle låse ud med nye og opdateret og skyldige, fordi vi efter indbrud protesterer over forsikringen pludselig ikke vil hjælpe. Der stilles i dag ikke krav til sikkerheden af din bolig, kun fra forsikringsselskaberne, hvis de skal dække indbrud, og det er her, vi er flere, der ”går galt i byen”.

 

Løsninger til at øge sikkerheden af dit hjem

Der findes mange forskellige muligheder i form af både manuelle og elektroniske låse og alarmer. Som udgangspunkt er det ene ikke mere sikkert end det andet, dog anbefaler flere låsesmede i dag de elektroniske låse, da de mindsker tyvens muligheder for at dirke eller bore låsen op.

En tommelfingerregel for, hvornår det er tid til en optimering af sikkerheden af dit hjem er, hvis dine låse er mere end ti år gamle, eller hvis I har været mere end en husejer med samme låse. Her anbefales de manuelle låse med helt op til 11 stifter eller de moderne elektroniske låse.

 

Mere sikkerhed, mere brugervenlig

Den elektroniske lås anbefales i dag hos mange låsesmede, da den ikke blot er med til at gøre dit hjem mere sikkert, men også er med til at gøre hverdagen lidt nemmere. Du undgår situationer med forsvundne nøgler og vigtigst, du undgår, at der er flere nøgler i omløb blandt tidligere husejere. Det elektroniske låsesystem gør det også umuligt for indbrudstyven at bore eller dirke låsen op og dermed ualmindelig svært at bryde ind i dit hjem.

 

De to forskellige typer

Kode- og biometrisklås er de to forskellige typer, der findes, hvis du gerne vil undgå at bære nøgler. Kodelåsen, hvor du anvender kode, nøglebrik eller smartphone og biometrisklås, hvor du anvender fingeraftryk.

 

Er overvejelserne for store?

Står du og overvejer at skifte til elektroniske låse, men er i tvivl i forhold til brugervenligheden og prisen, så kontakt din lokale låsesmed i dag og øg sikkerheden i dit hjem, før tyven finder en vej ind. Er du bosat i Midtjylland, kan Byens Låseservice varmt anbefales til installering af dine nye elektroniske låse.

Virksomhed: Byens Låseservice