Kan du selv udføre tagrenovering?

Skal dit tag skiftes eller renoveres? Og overvejer du muligvis selv at udføre tagrenoveringen? Dit tag er yderst vigtigt for husets funktionalitet. I forlængelse heraf er taget meget udsat, hvorfor du bør være ekstra opmærksom på dit tags vedligeholdelse og udskiftningen heraf. Gamle tage er ofte dårligt isolerede, samt kan være blevet defekte eller i ringe stand. Derudover må du faktisk udføre meget tagrenovering selv. Det kan dog være et fysisk hårdt og tidskrævende projekt både at renovere og udskifte taget selv, hvorfor det også kan være en fordel at hyre en professionel.

 

Hvorvidt er der behov for tagrenovering eller et helt nyt tag?

Det kan være en god investering at foretage tagrenovering eller tagudskiftning, eftersom gamle og slidte tage er dårligt isolerede og kan resultere i en forhøjet varmeregning. Det kan imidlertid være svært at vurdere, hvorvidt du bør udføre en tagrenovering eller om der er behov for et helt nyt tag. Dette kommer an på en række faktorer, heriblandt dit nuværende tags tilstand. Er taget meget slidt og gammelt, er det muligvis den bedste idé at investere i et helt nyt tag. Udskifter du dit tag med et nyt, bør du overveje, hvad der passer til hus’ stil og konstruktion. Skal tagbelægningen være let eller tung, og er der nogle regler i lokalplanen, som udelukker visse typer tag?

 

Dette skal du være opmærksom på, hvis du vil foretage tagrenoveringen selv

Hvis du har tænkt dig selv at udføre tagrenoveringen, bør du blandt andet være opmærksom på, at forsikringen ofte ikke dækker gør-det-selv-projekter. Derfor bør du først undersøge med dit forsikringsselskab om de dækker projektet, og overveje om du tør tage denne risiko. Herudover bør du undersøge, hvilke love og regler der gælder, så du ender med et lovligt tag. Sidst, men ikke mindst, bør du grundigt undersøge, hvordan tagrenoveringsarbejdet udføres korrekt, så du får et langtidsholdbart og pænt tag.