Dette indlæg er sponsoreret.

Sådan kan du sikre dine værdier

Vi ejer alle sammen ting af værdi, som vi meget nødig vil miste. Det kan være, du har et arvestykke fra din mormor, en dyr computer med alt dit skolearbejde på eller har fået et dyrt ur i gave. Det er højst sandsynligt alt sammen ting, som du gerne vil beholde længe, enten fordi de betyder meget for dig, eller fordi de er mange penge værd. Heldigvis findes der mange måder, hvorpå du kan sikre dine værdier. Her får du gode råd til, hvordan du kan sikre både dine ting, men også dit hjem generelt, så du ikke behøver at være utryg.

 

Gem dine værdier

Det er ikke en ualmindelig oplevelse, at der bliver begået indbrud i folks boliger. Derfor er det en god ide at have styr på sikring af dine værdier i hjemmet eller på din arbejdsplads. Der er mange måder at sikre værdigenstande. En af de mest populære måder er sikring af værdier i et pengeskab. I Nordjylland og resten af Danmark er der firmaer, der kan hjælpe med at sikre dit hjem og de ting, der har størst værdi for dig. Men du kan også gøre noget selv. Det er især en god ide at gemme dem væk. Du kan for eksempel placere dem steder, hvor en tyv ikke vil lede efter dem. Det kan vær på børneværelset eller i en potteplante.

 

Generel sikring af dit hjem

Udover at sikre dine værdigenstande i for eksempel et pengeskab, kan det være godt generelt at sikre dit hjem. Dermed kan du forebygge indbrud og føle dig mere tryg i din bolig. Der findes mange måde at sikre sit hjem på. Her er nogle af dem:

  • Sikring af døre og vinduer – Fordi mange tyve vælger at bryde ind gennem vinduer og døre, kan du sikre disse. Det kan gøres ved at sætte glaslister fast og sætte indbrudssikre beslag på eller få en ekstra lås på døre.
  • Tyverialarm – Alarmer kan hjælpe til at holde tyve væk, men er mest effektive, hvis de kombineres med andre indbrudsforebyggende tiltag.
  • Nabohjælp – Hvis tyve ved, at naboer holder øje med hinandens huse, er der større sandsynlighed for, at de holder sig væk. Derfor er det en god ide at have aktiv nabohjælp.
  • Lys – Sensor- eller timeraktiveret lys i dit hjem kan også holde tyvene væk, fordi det leder dem til at tro, at nogen er hjemme.

Sørg for at have en eller flere muligheder ved dit hjem, så du ikke mister dine værdigenstande.

 

Det kan du gøre, hvis du er væk i lang tid

Ofte bliver der begået indbrud i hjem, hvor ejerne ikke er hjemme i længere tid. Men du kan sagtens gøre noget for at undgå indbrud. Lås dine ting inde et svært tilgængeligt sted, for eksempel i et pengeskab. Undgå desuden at have dem liggende fremme og få det til at se ud som om, du er hjemme. Det kan du gøre ved at have tændt lys, lidt rod i huset eller en bil carporten.

Det er vigtigt, at du føler dig tryg i dit hjem.