Dette indlæg er sponsoreret.

Hvad gør jeg, hvis jeg har rotter?

Synet og lyden af en rotte er noget, der kan få mange mennesker til at springe op af stolen i raketfart. Og mens nogle af os trods alt holder de små firbenede dyr som kæledyr, er det færreste danskere, der ønsker at have rotterne bare én centimeter over hoveddørens karm derhjemme. Hvis du er en af de uheldige, der har fået besøg af en rotte på matriklen, kan du med fordel læse med her. For de følgende to afsnit skal nemlig handle om, hvad du kan gøre for at holde rotterne væk – og hvorfor det er vigtigt at tage det alvorligt, hvis uheldet skulle være ude.

 

Tag dine forholdsregler

I Danmark støder man oftest på den brune rotte, der kan blive op til 45 cm lang, og ét rottepar kan på et år – såfremt de får de rette betingelser – nemt blive til 50 rotter. Disse ”rette betingelser” for rotten (som altså kan være et mareridt for dig) har fx at gøre med, at den søger tørre forhold, hvor den kan bygge sin rede. Samtidigt har rotter et stort behov for væske, hvilket betyder, at de også gerne vil have nem adgang til fx kloakker. Du bør derfor søge for, at kloakker og afløb er tætte, ligesom du løbende bør sikre dig, at der ikke er huller og sprækker i ydermure, døre, vinduer etc.

 

Tag rotteproblemet alvorligt

Rotter er altså enormt tilpasningsdygtige, og hvis skaden er sket, så kontakt en kloakmester og få rotterne væk fra din grund igen. Generelt er det en god idé at overlade kloakarbejdet til en autoriseret kloakmester, der fx kan montere et rottestop i kloakrøret. Professionel hjælp er som i så mange andre henseender alfa og omega for, at du kan komme problemet til livs, for de sejlivede rotter går altså med andre ord ikke bare væk af sig selv – snarere tværtimod.