Vælg den rette anlægsgartner

Hvis du står og skal omlægge din have totalt eller har ønsker til en have, der er lettere at holde – så er der mange gode grunde til at vælge en anlægsgartner. Det kan dog være svært at navigere i alle anlægsgartnere, der findes, fordi der ikke altid er forskel på pris, kompetencer og hvor de er placeret i landet. Men hvad skal man så vælge anlægsgartneren ud fra? Vi har samlet et par tips her, så du kan få gode råd til, hvordan du vælger den helt rette anlægsgartner.

 

Hvad kan anlægsgartneren hjælpe med?

For det første er det vigtigt at vide, hvad anlægsgartneren helt præcist kan hjælpe dig med. Helt grundlæggende er anlægsgartnerens arbejdsopgave at holde og kreere grønne områder. Det er op til dig selv, hvad du ønsker, anlægsgartneren skal hjælpe dig med og i hvilket omfang. Faktisk er mulighederne mange, og hvis du mener, at det kun er et fåtal af arbejdsopgaver, der skal varetages af en professionel, kan du sagtens bruge en anlægsgartner der, hvor dine kompetencer ikke længere er rækkende. Har du f.eks. en tilvokset have, kan en anlægsgartner give haven en kærlig hånd.

 

Det skal du vide ved valg af anlægsgartner

Det er som regel en stor fordel at vælge en lokal anlægsgartner. På den måde er det let for ham at komme ud til dig – og det koster dig derfor ikke så dyre domme for kørslen. Bor du f.eks. i Herning, er det helt oplagt at vælge en lokal anlægsgartner i Herning. Der er også en sidebonus ved at støtte lokalsamfundet, netop at du derfor bidrager til arbejdspladserne der, hvor du bor.

En sidste tip er, at du altid kan prøve at tale med anlægsgartneren, før du laver nogle aftaler. På den måde kan du hurtigt fornemme, om han forstår dig i forhold til din have og planerne for den.


 

Virksomhed: Jonas Træ & Anlæg