Sådan får du den bedste græsplæne

Selvom det er skønt at mærke græsset mellem sine tæer, når man render rundt og nyder solen, luften og stilheden i sin have, har mange danskere et ambivalent forhold til deres græsplæne. For lige såvel som den danner rammen for gode oplevelser, så kræver en græsplæne også, at man er lidt over den. At pleje sin græsplæne ordentligt er meget mere end at lufte græsslåmaskinen hver anden søndag. Læs her, hvordan du får en smuk en af slagsen.

 

Årstiden dikterer

I årets kolde måneder er det tilladt at lægge græsplænepasningen lidt på hylden, inden du i foråret for alvor går i gang igen. Første skridt er at fjerne det døde lag af plantemateriale, som vinteren har efterladt. Her kan du fx bare bruge en rive eller en plænelufter eller vertikalskærer. Efterfølgende er det tid til at så nyt græs i de huller, som ofte ses, når du har fjernet det døde plantemateriale. Når du er færdig med græsfrøene, lægger du topdressing på. Det er også i foråret, at du kan begynde gødningen af plænen. Det kan du gøre fra marts til august. Sommer er lig med højsæson. Her skal du vande sjældent, men rigeligt. I oktober kan du også gøde en sidste gang inden vinteren – i samme omgang bør du også slå græsset.

 

Om græsslåning generelt

Slåning efter vinteren, hvor græsset ofte er langt, er også vigtigt. Men start med få centimeter ad gangen. Slå græsset regelmæssigt – men ikke for kort. Det samme gør sig gældende i efteråret. Om sommeren studser du bare græsset med 1-2 cm. Den optimale længde er nemlig 3-4 cm.

 

Snak med en specialist

Et sidste godt råd til en smuk græsplæne er at få anlagt en have af en professionel anlægsgartner – så får du i hvert fald det bedste udgangspunkt. Er du bosiddende i Jylland, kan du fx snakke med Anlægsgartnerfirmaet ANDREAS, som har stået for mange græsplæner ved Silkeborg og Skanderborg.

 

 

Virksomhed: Anlægsgartnerfirmaet “ANDREAS” ApS