Skab glæde med terrasseblomster

Der er næsten ikke noget bedre end at kunne nyde smukke, farverige blomster direkte fra havestolen på terrassen. Måske har du allerede terrassen fyldt med blomsterkrukker, og måske kunne du godt bruge et par idéer til, hvilke blomster der egner sig særligt godt som terrasse- og krukkeblomster. Læs med her og få 5 gode bud på smukke terrasseblomster; bliv desuden klogere på hvornår du skal plante dem ud, og hvornår de blomstrer.

 

Fuchsia

Med sit nærmest skulpturelle udtryk er fuchsiablomsten en sikker vinder. Den trives fint i krukke, den er nem at passe, og den blomstrer lystigt hele sommeren over. Den skal plantes ud mellem marts og august, og den blomstrer i april/maj. Du kan sagtens stille blomsten i solen, men den lever også fint halv i skygge. Blomsten findes i et væld af forskellige farver.

 

Marguerit

Margueritten er en klassisk krukkeblomst, og den har prydet rigtig, rigtig mange terrasser i tidens løb. Den er nem at holde, og den blomstrer med det samme. Planter du den ud i maj, som det anbefales, har du glæde af planten hele sommeren, og helt indtil fronten kommer.

 

Citronverbena

Elsker du, når dine planter kan andet end at se smukke ud – eksempelvis bruges i drinks eller desserter, er citronverbenaen et rigtig godt bud. Den siges at være én af Dronning Ingrids yndlingsplanter, og det forstår man godt; med den friske duft af citron og bladenes flere formål er det en sand favorit. Den kan plantes ud fra omkring Grundlovsdag, og nipper du de visne blomsterstande af hver dag, der den flot ud hele sommeren.

 

Lavendel

Endnu en duftplante; lavendlen. Med den smukke, lilla farve og den karakteristiske duft egner lavendlen sig rigtig godt som terrasseblomst. Du kan plante den ud i april, og i så fald vil den blomstre over juli/august/september. Vand den jævnligt, så den ikke tørrer ud – gør du det, har du til gengæld en yderst smuk plante, du kan nyde i mange måneder.

 

Rododendron

Vi slutter af med endnu en klassiker, som står i rigtig mange haver og terrasser; nemlig rododendronen. Først og fremmest fås den i mange forskellige farver, så det er nemt at vælge lige præcis den, som gør dig gladest. Plant den ud i august/september eller april/maj og sørg for at jorden er sur. Så har du en smuk krukkeplante hele året.