Skab et nyt havelook med nye møbler

Sommeren og det gode vejr er over os, og det betyder, at vi bruger mere og mere tid i haven. Det er ikke alle, som har grønne fingre, og som derfor er i stand til at give haven et nyt look med planter, blomster eller træer, men så er det godt, at der findes andre måde at renovere på. De fleste har et eller flere havemøbler udendørs, og med simple, små tricks får hele udendørsområdet et nyt udtryk på baggrund af en renovering af møblerne.

 

Beskyttelse kan gøre meget

Alle havemøbler har brug for specifik og tilpasset beskyttelse alt efter hvilket materiale, de er lavet i. Det gælder især for møbler af træ, som i særdeleshed har brug for den rette træbeskyttelse for, at deres holdbarhed er lang og deres udseende flot. Det kan virke som en meget simpel renovering, men at finde og påføre den rette beskyttelse kan gøre rigtig meget for dine havemøblers udtryk, og en renovering behøver ikke være stor for at være gavnlig.

 

Farver giver liv og tager fokus

Har du en have, som ikke er fyldt med smukke planter og blomster, og ønsker du i stedet at skabe fokus på noget andet og på den måde alligevel friske udendørsarealet op, er maling løsningen. Mange havemøbler er lavet af træ, og træmaling findes i et hav af varianter og farver, som kan give et pust i en gladere og mere livlig retning. Hvis du vælger at male et havemøbel i træ i en meget gennemgående farve, er det nødvendigt at huske, at der kræves træbeskyttelse for, at møblet holder sig ordentligt og vil være flot i lang tid. Det er desuden også muligt at male møbler i andre materialer – f.eks. metal.

 

Med rensning og slibning kan du starte forfra

Et møbel vil med tiden blive slidt, og er du på udkig efter en måde hvorpå, du kan starte forfra med opbygning af dine havemøbler, kan rensning og slibning være løsningen. Havemøbler af metal og træ er især velegnede til denne form for renovering, hvorefter de kan påføres produkter, som ændrer deres udtryk, farve eller overflade, og som derfor giver et andet finish end førhen. En slibning eller rensning kan også fjerne skidt, malerrester og eventuelle alger eller andet, som har groet sig fat på møblerne, og det kræver ikke meget at ordne det selv – det kan gøres med simpelt sandpapir med den ønskede finhed.

 

Nye møbler kan også være løsningen

Er du ikke interesseret i at give dig i kast med en hel renovering af et eller flere møbler, eller er dine nuværende møbler for ødelagte til, at de kan repareres, kan nye produkter være løsningen. Du kan med fordel overveje at købe nogle brugte møbler, som kun kræver minimal renovering, hvis du vil spare penge, og ellers kan nye havemøbler anskaffes mange steder hele året. Selvom sommeren er højsæson for salget af møbler til haven, kræver alle møbler – nye som gamle – den rette behandling og vedligeholdelse for, at de kan klare både sommer og vinter, og derfor slipper du ikke helt for lidt arbejde ved at købe helt nye møbler.