Sådan anægger du en nem have

Når man for første eller tredje gang flytter i hus og får have, så har mange drømmen om den smukke og blomstrende have, som hende naboen havde, da man var barn. Det eneste problem ved netop denne lykønskning, er det store stykke arbejde og de mange timer sådan en have ofte kræver.

 

Ønsker du en mere velholdt have, men mangler tiden?

I dag har vi allesammen utrolig travlt i hverdagen med tusinde ting at se til. Med opgaver der dagligt fylder vores hverdag som arbejde, børnepasning, oprydning, madlavning og meget mere. Kan tiden til lugning og græsslåning af haven være svær at finde. Vi finder som oftest kun tiden til dette en søndag formiddag med det ene ben ude af døren, og derfor ender størstedelen med en have bestående af en græsplæne og 4 ”vægge” af hække.

En flot og velholdt have er utrolig befriende og behagende, specielt i den danske sommer. Det kræver tid at vedligeholde, men der er bestemt nogle tips og tricks til at gøre dette meget nemmere, end det før har føltes som. Se her nogle råd til at gøre din have nemmere og mindre tidskrævende at vedligeholde:

 

1 Være moderne og nytænkende, drop græsplænen

Du behøver ikke være traditionel. I dag glemmer mange, at en have ikke er lig med en græsplæne. En græsplæne kræver utrolig meget vedligeholdelse, og derfor kan en have uden græs fuldstændigt fjerne de mange timer, hvor der skal gås tur med plæneklipperen.

Læg en nydelig terrasse, gerne med forskellige niveauer, for at give den mere liv og rummelighed. Anes dette en smule svært, så find din lokale anlægsgartner og få hjælp til arbejdet. Er du bosat i det nordlige Sjælland, kan anlægsgartneren i Nordsjælland Mads Bøll Haver varmt anbefales, da virksomheden både klarer anlægsgartner- og tømreropgaver.

 

2 Gør det nemt for dig selv, det behøver ikke være så tidskrævende

Der findes mange planter, der ikke kræver ligeså meget vedligeholdelse som andre. Sørg derfor for at plante mange små bede af ensartede planter. Dette gør vedligeholdelsen meget lettere og det visuelle aspekt mere overskueligt.

 

3 Til dig der holder af græsplænen

Er den flotte og traditionelle have med en græsplæne lige noget for dig. Så sørg for at lægge kantfliser omkring græsplænen. Dette gør det lettere at slå græsplænen, specielt kanterne, og gør ligeledes livet sværere for de udbydende ukrudtsgæster.

 

Styr på haven, styr på hverdagen

Så snart du har organiseret din have, vil vedligeholdelsen føles meget lettere og haven hyggeligere. Få derfor gjort det så hurtigt som muligt – alle elsker en indbydende og skøn have.

Held og lykke med det!

 

Virksomhed: Madsbøll Haver V/Jacob Madsbøll Steffensen