Jacuzzi, luksus i køkkenhaven eller nyt uderum? 

Selvom det danske vejr ofte kan være meget svingende, er vi ikke bange for at bruge tid i vores have, når klimaet endelig tillader det. Men for mange ses haven og dens indhold ofte som en ’sur pligt’, når græsset skal slås, hækken skal klippes eller ukrudtet fjernes. At skabe mere luksus i haven vil gøre det mere overkommeligt at komme over de sure opgaver for så i langt højere grad at nyde haven og dens funktioner – men hvilke former for luksus kan egentlig etableres i haven? Læs mere her!

 

Afslapning, glæde og ro – luksus i haven

Ordet luksus er ofte forbundet med glæde og ro, og det er netop også, hvad det bør være, når det kommer til haven. At skabe muligheder for luksuriøse funktioner i haven vil ofte gøre den meget mere brugbar, og selvom de følgende muligheder spænder vidt, har de alle det til fælles, at de vil bidrage til muligheden for afslapning og komfort:

 

  • Køkkenhave-luksus

En køkkenhave er kendetegnet ved plantning af forskellige grøntsager og f.eks. krydderurter, og den kræver både pasning og pleje for at kunne fungere. Selvom de grøntsager, som kommer ud af haven, ofte er både lækre og velsmagende, er der mulighed for at give den en ekstra skalle med luksus, hvis det ønskes. Nogle grøntsager har et mere luksuriøst image end andre, og de kan ofte sagtens dyrkes i en køkkenhave – det gælder f.eks. grønne asparges eller artiskokker. Skal din køkkenhave være lidt mere eksklusiv, kan du derfor med fordel plante luksusgrøntsager.

 

  • Simple, overkommelige luksusprodukter

Der findes også mindre, simple produkter, som på overkommelig vis kan skabe mere glæde i haven og give følelsen af komfort. Det handler især om at få løst de sure pligter i haven uden at skulle bekymre sig om dem, hvorfor f.eks. robotgræsslåmaskiner, en professionel hækklipper eller en elektronisk ukrudtsbrænder kan være små, men effektive, produkter og ydelser til øget luksus.

 

  • Udendørs wellness

Wellness er blevet en populær ferietype, som mange mennesker søger til, når de har brug for at føle ekstrem afslapning. Men hvorfor ikke etablere wellness hjemme i haven og gøre det nemt at mærke den unikke stemning? Wellness er et vidt begreb, men når det kommer til haven, er der både mulighed for at få opsat jacuzzi, vildmarksbad, sauna eller noget helt fjerde, og hvis ikke det er lig med mere luksus, så ved jeg ikke, hvad det er.

 

  • Multifunktionelt drivhus

Noget helt nyt og innovativt inden for haveindretning af multifunktionelle drivhuse. Her handler det om drivhuse, der på den ene side bruges til dyrkning af grøntsager og planter, men på den anden side kan bruges som en udendørs rum, hvor aftensmaden kan nydes under tag eller familiens spilleaften kan holdes udendørs. Det gode liv styrkes af, at et sådant drivhus ofte har et meget eksklusivt look, og når æstetik, funktion og luksus går op i en højere enhed, må målet være nået.

 

  • Tag det store skridt – etablering af swimmingpool

Er du eller din familie ude i, at luksus skal bringes helt ind i havens indretning, kan det store skridt om etablering af en swimmingpool tages. Det kan være en omfattende proces, som i særdeleshed kræver professionel hjælp, og som ofte rent økonomisk kan løbe op, men glæden ved at have en swimmingpool og på den måde opleve charterferiens følelse i baghaven er uerstattelig. Opførelsen af en swimmingpool må være den optimale og vildeste i jagten på luksusfølelsen.