Skal du have nyt hegn?

 

 

Giv din have personlighed

Mange danskere ønsker et hegn til haven, der kan afskærme for trafik, støj, naboer eller nysgerrige blikke. Haven skal være et sted, hvor du kan slappe af og være dig selv, uden at tænke over, hvem, der mon kan se ind. Her er et hegn i et flot design en oplagt mulighed, og mulighederne er mange. Før du vælger hegn, er der nogle overvejelser, du bør gøre dig. Derfor har vi her samlet de bedste råd fra fagmanden, Viggo Borgen-Schmidt fra Wico Timber, der blandt andet laver hegn i flot design og skræddersyede løsninger.

 

  1. Hvilken type hegn skal jeg vælge?

Det første, du bør overveje er, hvilken type hegn, du ønsker. Det kommer naturligvis an på, hvor hegnet skal stå, samt hvilket udseende, du ønsker.

 

1) Lamelhegn:   et lamelhegn er en af de mest anvendte former for hegn i Danmark, er meget stilrent, og passer derfor til de fleste huse og haver. 

Lamelhegn sælges i moduler af 180x180cm, for større projekter over 10 hegn kan andre højder dog også tilbydes.   Hegnene tilbydes i sortmalet og svenskrød Asp, eller i olieret Robinietræ.   Lamelhegn fås enten med helt tætsiddende lameller, hvor man ikke kan se ind og ud.  Eller som et mere klassisk lamelhegn med lidt afstand mellem lamellerne, så man kan se ud men ikke se ind. Sidstnævnte er mest populært.

Et lukket hegn er godt til at afskærme for nysgerrige øjne, mens et åbent hegn giver et mindre tungt udseende.  De åbne hegn giver for øvrigt mere læ end de lukkede selvom man kunne tro,  at det forholdt sig lige omvendt.

 

2) Plankeværk : et plankeværk er den mest anonyme afgrænsning man vel kan vælge som hegn.

Vi tilbyder et klassisk plankeværk i en 33 mm kraftig Sibirisk cedertræ. Og vi tilbyder også det mere spændende T-hegn i en 33 mm kraftig Sibirisk cedertræ. Sidstnævnte hegn giver med sin T-form en ekstra dimension til hegnet, som mange finder interessant. 

 

3) Design hegn: vores lille serie med design hegn er til dem, som foragter Janteloven og vil vise omverden, at de ikke er bange for at stikke ud fra mængden. Der er 3-4 forskellige designs som hver især har deres eget særpræg. London hegnet er 7 cm tykt, da en mindre tykkelse ikke kunne give den 3-dimensionelle dybdeeffekt, som vi ønskede at frembringe med dette design. De øvrige 3 design hegn er 5 cm tykke og derfor lidt billigere. Man kan vælge mellem sortmalede stolper eller olierede Robiniestolper til alle ovennævnte hegnstyper.

 

  1. Hvor meget vedligeholdelse kræver et hegn?

Hvor meget vedligeholdelse dit hegn kræver, kommer an på, hvilken type du vælger. Vi har nøjt valgt hegn i hhv. malet Gran og Asp, i ubehandlet Ceder,  i olieret Robinie. Fordi disse træsorter er bedst egnede til udendørs formål. Men der er dog lidt forskel på hvor meget vedligeholdelse de hver især kræver. Et olieret lamelhegn i Robinietræ vil kun bevare sin flotte glød i træet, hvis man olierer hegnet hvert eneste år om foråret. De malede hegn kan stå ubehandlet i mindst 2-3 år, inden malingen skal opfriskes pga. sollyset. Alternativt kan man købe et plankeværk eller det mere spændende T-hegn i ubehandlet Sibirisk Cedertræ.  Ceder kan tåle at stå ubehandlet pga. det høje indhold af oxiner i træet, som holder råd og skimmel borte. Ceder patinerer flot med tiden og bliver sølvfarvet.

 

Spørg en fagmand til råds

Er du i tvivl om dit valg af hegn og ønsker mere information og vejledning, så kontakt Fancy Fences som er specialist i hegn. Har du ikke selv mod på at give dig i kast med at opsætte dit nye hegn selv, så kan Fancy Fences såfremt du vælger et af vores hegn også tilbyde at opsætte det. Vi opsætter hegn på hele Sjælland.