Er du klar til havehygge?
Efter en lang vinter i garagen eller haveskuret er det endelig tid til at få grillen frem fra gemmerne. Inden du lægger den første bøf på gas- eller kuglegrillen, er det dog vigtigt at sikre, at grillen er klar til endnu en sæson. Her får du en kort liste over, hvor nemt du kan gør din grill klar:
Få en skinnende ren grill
- Det er altid en god idé at afslutte en grillsæson med at rengøre grillen grundigt, så der ikke ligger rester af mad og kul i grillen. Dermed er det meget simpelt at gå til, når grillsæsonen starter på ny.
- Start med det udvendige: Fjern overdækningen og tør grillen af med enten en tør fiberklud eller en almindelig våd og blød klud.
- Fjern låget og kig ned i grillen. Er den fuld af aske? Hvordan ser risten ud? Skal den også have en tur med fiberkluden?
- Har du en gasgrill, så tjek slanger og rør inden du tænder op. Kig i grillens manual, så du undgår ulykker.
- Når du er klar til at tænde op for grillen, så husk at køre en stålbørste over risten, mens den er varm.
Sådan tænder du op
Vi kan alle blive ret utålmodige, når sulten melder sig - specielt de små i familien. Derfor skal du huske at planlægge, hvornår du skal i gang med at tænde op for grillen, så du undgår forhastede beslutninger:
- Brug aldrig tændvæske eller andet brandbart væske til optænding af grillen.
- Tænk over, hvornår I skal spise. Hvornår kommer gæsterne eller hvornår familien er samlet og klar til god grillmad?
- Smid kullet i din grillstarter og tænd op for den. Husk at stille den et forsvarligt sted på et jævnt underlag
- Når kullet er klar, hælder du det op i grillen. Lad det stå lidt, så risten kan blive varm.
- Når grillen er klar, er det bare at smide kødet på.
Held og lykke med endnu en dejlig grillsæson!