Hvornår er kunstgræs en fordel?

Måske står du og overvejer valget mellem kunstgræs og normalt græs. Hvornår er det ene bedre end det andet? Hvert græs har sine fordele og ulemper. Kunstgræs kan lægges mange forskellige steder, herunder terrassen, boldbaner, garagen eller altanen, hvilket er en stor fordel. Derudover ser det grønt og lækkert ud året rundt. Det er lige meget vejret, så er kunstgræsset stadig den samme pæne farve. Du kan også blande forskellige nuancer af græs, sådan at dit kunstgræs ser mere naturligt ud. Derudover er der den store fordel, at kunstgræs ikke kræver samme vedligeholdelse: du behøver aldrig klippe græs igen! Ligeledes slipper du for skadedyr, da de ikke har noget af gnave i længere. Og i sidste ende sparer du også på vand, da kunstgræs ikke skal vandes på samme måde ‒ kun når det skal renses en gang imellem.

 

Trin-for-trin vejledning

Belægningsprocessen af kunstgræs er egentlig relativ simpel. Først rengør du overfladen, hvorpå græsset skal installeres. Dernæst ruller du kunstgræsset ud og skærer kanterne til med en hobbykniv. Du kan fastgøre græsset med alt fra lim til tape. Når græsset er fastgjort, bør du støvsuge græsset rent for støv og dernæst børste stråene med en grov kost, sådan at de rejser sig. Så simpelt er det!

 

Efterbehandling og vedligeholdelse af kunstgræs

Selvom kunstgræs ikke kræver ligeså meget vedligeholdelse som normalt græs, så kræver det stadigvæk, at du en gang imellem finder arbejdstøjet og havehandskerne frem. Det kan f.eks. være en god ide at dybderense kunstgræsset én gang årligt, sådan at hele græsset genopfyldes med nyt gummigranulat. Derudover bør græsset også renses en gang imellem med vand, for at fjerne alt snavs fra overfladen. Ligeledes bør græsset børstes med en grov kost efter de andre behandlinger, sådan at græsset står pænt og oprejst igen. Så nemt er det!