Gør haven klar til efteråret

Sommeren er over, og det er tid til at få styr på haven, inden vinteren rammer os. Der er mange ting, du skal have styr på, så der er rigeligt at gå i gang med.

Noget af det første, du kan gå i gang med, er græsplænen. Alt efter hvordan vejret ændrer sig, vil det engang i løbet af efteråret ikke kunne betale sig at klippe græsset længere. Det vokser nemlig ikke, når jordtemperaturen rammer de 6-7 grader. Derfor skal plænen helst have en sidste omgang, inden jordtemperaturen bliver for lav. Husk at du ikke må klippe det under 4 centimeter. Hvis plænen er under det, mens vinteren står på, kan det resultere i gule pletter. Derudover kan det også betyde, at ukrudt får nemmere ved at vokse op. Sørg derfor at klippe det i den rigtige længde. Du skal også huske at fjerne blade fra græsplænen. De kan samle på skimmelsvamp, som kan indtage plænen, hvis du ikke får dem samlet op.

 

Gør det lidt hyggeligt

I forlængelse af bladene, så er det lettest at klippe træer og buske til, når bladene er faldet af. Det kan du så gå i gang med, når du har fået styr på plænen. Når du har klippet buske til og grene af træerne, kan du genbruge nogle af dem. Du kan for eksempel bygge en lille hule til pindsvin eller insekter. Ellers find din indre tømrer frem, og byg et fuglehus. Det vil være lidt hyggeligt med dyreliv i haven. Gør derfor lidt ud af det. Det vil dyrene sikkert også være glade for.

 

Få styr på terrassen

Lige så vel som du plejer at få styr på terrassen til sommeren, så skal den også gøre vinterklar. Det vil være en kæmpe tjeneste til dig selv, og det vil gøre, at den er nemmere at gøre klar til næste sommer. Uanset om du har træ eller fliser på terrassen, så har den godt af omgang. Hvis du har fliser, kommer du langt med en omgang fliserens. Hvis det er træ, kræver det lidt mere arbejde. Der skal nok både børstes og gives overfladebehandling, men husk på at det er godt givet ud. Når du er i gang med terrassen så få taget havemøblerne ind. Tør dem godt af, så de er klar til næste sæson.