3 smarte måder at bruge nedfaldne blade

Efteråret er for længst over os. Mange af os synes, det er en flot tid. Bladene dalrer ned af træerne, og kigger man rundt, finder man sig som regel ”omringet” af flotte gullige og rødlige farvenuancer. Men – nedfaldne blade på ens græsplæne eller i indkørslen, det kan måske se lidt rodet ud. Men faktisk kan du sagtens lade dem komme til anvendelse. Her er 3 smarte genbrugsmetoder, der sparer din græsplænes helbred og sparer dig turen til genbrugspladsen.

 

  1. Beskyt de kære blomster

Du kan isolere dine blomsterkummer med de nedfaldne blade. Det kan være en god idé, hvis du har nogle blomster og planter, som er sarte. Isolér rødderne ved at tage en håndfuld af blade og placer dem rundt om planterne. Det gør, at de kan overleve kulden i længere tid.

 

  1. Den næringsrige kompostbunke

Du kan lave dine blade om til gødning ved at ligge dem i kompostbunken. På et tidspunkt kommer frosten jo, så for at få bladene til at rådne så hurtigt som muligt er det en god idé at sortere dem efter art. Hvis du har en plæneklipper, er den en fremragende måde at få samlet alle bladene på. Når du er færdig, kan du bare tømme opsamleren i kompostbunken. Når vi er ved at være halvvejs igennem vinteren, kan du med fordel vende bunken, hvis den ikke er for hård på grund af det kolde vejr.

 

  1. Bladgulv i hønsegården

Vi er ret sikre på, at dine høns, hvis du har sådan nogle, vil elske at gå rundt og hakke og skrabe i et lag blade, der er faldet af dine træer. Brug bladene som et underlag, og når der skal møges ud, så skovl hønsemøget og nogle af bladene ud, og så blot drys et nyt lag på. Og frygt ej, hvis du får skovlet en regnorm eller en bænkebider med ind i hønsehuset, skal hønsene nok tage sig af det.

 

Bonustip: Glem de andre tre råd

For en god ordens skyld skal det også nævnes, at det ikke er helt tosset at lade bladene ligge lidt længere ud på efteråret, end man normalt ville gøre. For eksempel kan man jo argumentere for, at det godt kan se flot ud – det er jo en smagssag, som det meste andet. Derudover fungere de fint som gødning for din græsplæne.

Vi håber du kommer godt igennem vinteren sammen med dine blomster og høns, med mere. Husk, at der er masser af andre råd til vinteren her på siden.