Har du brug for et fristed i byen?

Tænk sig at kunne bo i lejlighed midt i byen og stadigvæk have en have, hvor man kan tage hen og få græs under fødderne og jord under neglene. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er nu bare virkeligheden for mange kolonihaveejere. En kolonihave er et dejligt fristed, hvor man kan tage hen og slappe af, og den kan lidt fungere som et lille sommerhus ikke langt fra hjemmet. Netop derfor er der også mange mennesker, der også drømmer om selv at bygge en, eller som har behov for en tømrer nær Herning, der kan hjælpe med at realisere drømmen.

 

Pris på en kolonihave

Inden man kan gå i gang med selve byggeriet af kolonihavehuset, skal man først have fat i en grund i en haveforening. Prisen på en grund kan variere meget alt efter forening, udbud og efterspørgsel og meget andet.

Men hvad koster det så at bygge en kolonihave? Netop dette er heller ikke et helt nemt spørgsmål at svare på, da det vil komme an på en række faktorer. Afhængigt af hvor stort et kolonihavehus, du vil bygge, samt hvor meget du selv vil gøre og hvor meget, du har brug for hjælp til, kan prisen variere fra alt imellem 220.000-600.000 kroner.

Flere tømrerfirmaer tilbyder mulighed for forskellige former for medbyg, der kan spare dig penge på byggeprojektet. Alt efter, hvor meget du selv vil lave, kan et kolonihavehus på 55m2 med gitterspær altså koste fra 240.000-560.000 kroner.

 

Regler for kolonihaven

Da kolonihavegrunde ikke er underlagt de samme regler, som er gældende for helårshuse, kan der være enkelte forhold, du bør være opmærksom på, når du står med din færdige kolonihave. Eksempelvis kan regler for beboelse eller ophold variere fra haveforening til haveforening.