Billige, nemme og gode måder at skabe en ny have på

Med det skiftende, danske vejr, kan det være svært at opretholde en interessant og smuk have, men det kræver faktisk ikke altid særlig meget at give sin have nyt liv. Det handler ofte om at ligge tid og kærlighed i haveprojekterne for, at man sætter mere pris på dens eksistens og udseende – og netop derfor kan det være både smukt, bekræftende og ikke mindst utrolig sjovt at give sin have en makeover.

 

#1 Nye møbler giver nyt liv

En af de mest simple måder at forny sin have på er ved at investere i nye møbler. Om det er lækre liggestole, en hvilende hængekøje eller et samlende bålsted er ikke det vigtigste – det vigtigste er, at de nye møbler kan bruges netop der, hvor du føler, der er brug for dem. Samtidig behøver det ikke nødvendigvis at være dyrt at anskaffe sig nye møbler til haven. Gennem genbrugsbutikker, second-hand webshops og lignende kan du hurtigt og nemt få nye ideer og ikke mindst nye produkter, som du kan bruge til at gøre din have både personlig og brugbar.

 

#2 Farver, glæde og engagement med plantebede

Når man har en have, er det typisk forbundet med græs, blomster eller træer, men det kan være svært at få et flot look med mange forskellige typer af planter, og derfor kan det give de fleste haver et helt nyt udtryk, hvis der bruges tid på at komme i bund med den smukke natur, som skal danne grundlaget for en have, der er både flot og funktionel. Bede er en nem og god udvej, som kan give et både minimalistisk men også kreativt og inspirerende udseende i de fleste haver. Det gode ved bede er samtidig, at du kan plante lige det, som du vil i dem, og de kan fås i mange slags og modeller til forskellige priser og i mange forskellige farver – de kan sågar laves selv!

 

#3 Sæt gang i gør-det-selv projekterne

Vil du give din have personlighed af den helt store slags, må du i gang med gør-det-selv projekterne. Det er en sjov og udfordrende måde at lave en makeover på, og det vil ofte blive husket i lang tid efter, hvis elementer af haven er hjemmelavede. Der findes et hav af guides til at lave mange forskellige produkter, som alle har det til fælles, at de med ét vil ændre synet på haven. Det kan være alt fra en hjemmelavet havebænk til en stor, hjemmebygget køkkenhave, som for altid vil have en speciel plads i hjertet. 

 

#4 En lounge er det nye sort

Hvis man tjekker havebilleder i boligmagasiner, nyhedsblade og tilbudsaviser, ser man, at det nye sort inden for haveindretning er lounges. Et roligt og harmonisk samlingspunkt med sofaer, stole og bord er blevet mere og mere populært de sidste år – måske i takt med at vi i højere grad vil samles som familie uden elektronik. Du kan finde loungesæt i de fleste møbelforretninger og også i større supermarkeder, og det er derfor ikke nødvendigvis en dyr løsning.

 

#5 Det store skridt – en ny terrasse

Er du ude i at tage det helt store skridt og forvandle din have for altid, er en ny terrasse den rigtige løsning. At skulle have en ny terrasse kræver dog ofte, at haven har en vis størrelse, men det er om ikke andet en god mulighed for at lave en makeover, der med tiden vil give mange positive timer. Terrassetypen afhænger af den enkeltes ønsker, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænserne for, hvordan den kan se ud. Flere og flere bygger selv træterrasser, men det kan være en fordel at få professionel hjælp, hvis ikke erfaringer og viden er til selvbyg.