5 tricks til en sommerklar have

 

Mange ænser det snart ikke, men vi bevæger os stille og roligt over i forårsmånederne. Derfor kan det være en god idé at begynde at overveje, hvordan du kan gøre din have klar til sommerhalvåret.

 

I vintermånederne skænker de færreste haven mange tanker. Det er koldt og mørkt, og solskinstimerne er ofte få. Af den grund er der ikke særlig mange danskere, som opholder sig på boligens udendørsarealer. Ikke desto mindre går vi lysere tider i møde, og man kan selv gøre meget for at få mest mulig ud af sin have.

 

Råd nummer 1: Gør det selv

Tag tøj på og fat dine arbejdshandsker! Når termometeret viser lune grader, så er det en oplagt mulighed for mange gøremål, som man har forsømt, eller som ikke har været mulige om vinteren. Blandt andet kan græsplænen trænge til en klipning, og man kan luge ukrudt og gøde haven.

 

Råd nummer 2: Lav en hyggelig terrasse

Derudover betyder lune sommeraftenener også flere middage udendørs. Har man en terrasse, så kan man få stillet sine havemøbler frem. Hvis terrassen er af ældre dato, eller man er blevet træt af den, så kan man få en anlægsgartner, såsom Brændestakken, til at lægge nye fliser.

 

Råd nummer 3: Kom af med skyggende træer

Hvis der er træer i haven, som er i vejen for ens nye haveprojekt, så kan man overveje professionel træfældning. En anlægsgartner kan fælde både større og mindre træer og buske, som er til gene. Høje træer kan eksempelvis skygge for solen. Ved at rådføre sig med en fagmand er du sikker på, at fældningen foregår sikkert og korrekt.

 

Råd nummer 4: Anlæg små stier i haven

En anden spændende mulighed for at peppe sin have op er at anlægge små stier eventuelt mellem opholdsstederne i haven. I samarbejde med en anlægsgartner eller en havearkitekt kan man finde frem til den brolægning og det stisystem, som passer til ens ønsker. Uanset hvad man vælger af nye beplantninger eller elementer til haven, så er det vigtigt, at haven bibeholder sit harmoniske udtryk.

 

Råd nummer 5: Gør haven (smuk) og brugbar

Ydermere skal man i planlægningen af sin nye have også huske at indtænke, hvordan brugerne benytter haven. En børnefamilie stiller eksempelvis andre krav til havens funktionalitet end et ældre ægtepar. Disse overvejelser er gode at have med sig inden man tager kontakt til en havearkitekt eller anlægsgartner.