Derfor kommer der skimmelsvamp i din bolig

Som ordet nok indikerer, er skimmelsvamp altså ikke særlig lækkert at have på besøg i sin bolig. Det er desuden også skadeligt for helbredet på sigt. Men hvorfor er det lige, at skimmelsvamp opstår?  Det kan være rigtig mange årsager til. Det kan bl.a. være fordi, der er fugt i ens bolig - måske på grund af en tidligere vandskade, hvor fugten aldrig er trængt helt ud af boligen igen. Det kan også være på grund af utætte vinduer eller dårlig isolering generelt, eller være noget så generelt som mangel på udluftning i boligen eller være fordi man har tørret tøj inden for, som har samlet fugt i boligen.

 

4 gode råd til bekæmpelse af skimmelsvamp

Årsagerne til at man får skimmelsvamp i sin bolig kan være mange. Men heldigvis findes der også mange gode råd til, hvordan man med god rengøring kan vaske skimmelsvampen ned.

Vi har samlet 4 gode råd her nedenfor:

  • Før du fjerner skimmelsvampen, skal du fjerne fugten i boligen.
  • Dernæst skal du afgrænse det rum eller område, som du er vil rengøre for skimmelsvamp, så svampesporerne ikke spreder sig - anvend eventuelt en plastikdug til afskærmning.
  • Brug enten Rodalon eller Klorin til at fjerne skimmelvæksten - og skrub grundigt.
  • Slut af med en grundig rengøring af hele rummet for at fjerne alle svampesporer fra rummet.

 

Hvis skimmelvæksten er meget voldsom og dækker et område over 1 kvadratmeter, skal der muligvis professionel hjælp til at lokalisere, hvor skimmelsvampen stammer fra og fastslå, hvordan man bedst rengøre området.

  

Der er konsekvenser på sigt, hvis skimmelsvamp ikke fjernes  

Omhyggelig rengøring til private kan man søge efter i sit lokalområde, for det kan være en mundfuld selv at skulle stå for at vaske skimmelsvampen ned. Men det er uhyre vigtigt, at få det vasket ned med det samme, så skaden ikke bliver for stor. Hvis skimmelsvampen bare får lov til at gro, vil det måske betyde yderligere omkostninger på sigt til renoveringer, hvis skaden bliver for stor.