Gode råd til at rengøre dine vinduer

Der findes næsten ikke noget, der slår totalt nypudsede og skinnende rene vinduer, men det kan være rigtig svært at pudse dem, så de er helt rene og uden striber. Her får du vores bedste professionelle tips til at gøre pudsningen af dine vinduer lettere og mere effektiv, så du kan være sikker på, at den sidder i skabet hver gang. Du kan også altid vælge at ringe til en professionel, som altid klarer jobbet fejlfrit. Total-Ren har masser af kunder i Nordjylland, især i Hirtshals og Hjørring, så hvis du bor i området, kan du med fordel kontakte dem.

 

 • Hav udstyret i orden

Regel nummer ét, når det kommer til vinduespudsning, er at have udstyret i orden. Det er tæt på umuligt at få fine og rene ruder uden striber, hvis du bruger en dårlig gulvsvaber, lige meget hvor umage du gør dig. Sørg for at anskaffe særligt skraber, indvasker og viskestykker i god kvalitet. En indvasker giver det bedste resultat, men du kan alternativt vælge at bruge en svamp eller en blød børste.

 

 • Lav din egen glasrens

Mange professionelle bruger deres helt egen blanding, når de pudser vinduer, og det er der en god grund til. Der er nemlig mange penge at spare, hvis man sammenligner med de produkter du kan finde på hylden i supermarkedet. Et god bud på en rigtig god blanding er:

 • 5 liter koldt vand
 • 1 spsk. opvaskemiddel
 • Et halvt låg salmiakspiritus
 • Brug ikke vandet fra hanen

Det vand, der kommer ud af vandhanen indeholder kalk, som kan sætte sig som striber på dine vinduer. Det problem kan du løse nemt og enkelt ved at putte en deciliter husholdningseddike i din blanding. Eddiken binder kalken til vandet, så det ikke sætter sig som grimme striber på dine ruder.

 

 • Skrab som en professionel

Professionelle vinduespudsere har en helt speciel måde at skrabe vandet af ruden uden at efterlade glasset med linjer. Du kan gøre dem efter med to små og enkle tips. Først og fremmest skal du overlappe lidt af det, du allerede har skrabet, når du fører skraberen rundt. For det andet er det en fordel at gøre det hele i én bevægelse, uden at slippe skraberen undervejs.

 

 • Vask to gange

Hvis dine ruder er ekstra beskidte, så vask dem af to omgange. Vask den godt, tør det værste af med skraberen og vask derefter ruden en gang til, før du tager en grundig omgang med skraberen. På den måde sikrer du, at du får alt skidt og snavs af ruden.

 

 • Vær opmærksom på vejret

Det er egentlig ikke sådan, at der findes vejr, du ikke kan pudse dine ruder i, men det er en god idé at tilpasse sig. Om vinteren, i frostvejr, er det en god idé at bruge varmt vand, så du har bedre tid til at skrabe, før vandet fryser. Om sommeren kan du med fordel bruge koldere vand, så vandet omvendt ikke fordamper, før du når at skrabe.

 

 • Glem ikke vinduesrammer- og karm

Vinduesrammer- og karm kan vaskes med lunt vand og en smule universalrengøring nogle gange om året. Vask rammerne, før du vasker vinduerne, og vent med at vaske karmen til efter. Dæk karmen til, hvis den ikke skal vaskes.

 

 • Vask ruderne 3-4 gange om året

Hvis du vasker dine ruder ofte, får skidt og partikler ikke lov til at ophobe sig sætte sig fast på glasset, og det vil være lettere for dig at rengøre dine vinduer. Hvis der er røg og salt i luften der, hvor du bor, skal de måske vaskes oftere.