Vil du gerne holde et rent hjem? Følg disse råd 

Et rydeligt og rent hjem er noget, som vi alle drømmer om. Det er ikke kun en vigtig del af din og dit og dine medsammenleveres generelle helbred, men det er også med til at skabe ro i hjemmet og dermed give dig muligheden for at koble helt af, når du kommer hjem fra arbejde. Det er sjældent, at en sådan fordel kommer helt uden ofringer, og det gør det heller ikke i dette tilfælde. Heldigvis er gode råd ikke dyre, når det kommer til tips om, hvordan man holder et rent hjem på en effektiv måde. I dette indlæg kan du blive klogere på, hvordan du holder dit hjem rent på bedste vis.  

 

7 gode råd til en renere og sundere hverdag

 

  1. Undgå bakteriebomber på badeværelset:

De mest udsatte hjem i rummet er køkkenet og badeværelset, og de bør derfor også tage topprioritet, når det kommer til rengøring. Flere glemmer at rengøre elementer som badekar eller bruser, og her samler der sig altså mange bakterier. Hvis du sætter 15 minutter af hver anden dag til at gøre badeværelset rent, kan du mere effektivt holde bakterier på afstand og skabe mindre stress i hverdagen.

 

  1. Sæt ting på plads lige efter brug:

Rod er ofte den faktor, der gør det mest uoverskueligt at skulle gøre rent – også hvis det bare er at tørre flader af eller støvsuge. Sørg derfor for bedst muligt at sætte ting på plads lige efter brug eller gør det til en aftenrutine, så du nemt kan svinge støvsugeren uden at skulle bruge ekstra tid på at fjerne forhindringer først.

 

  1. Tag lidt ad gangen i hverdagene og frigør weekenden:

Det er en fællesnævner for de fleste husejere, at hverdagen er for stresset til at sætte tid af til rengøringen, og det bliver derfor på bekostning af weekenden. Skab i stedet en rutine, hvor du og din familie tager en lille bid hver dag. Det kan være en aftale om, at køkkenet og stuen skal være rent eller ryddet op, inden I går i seng.

 

  1. Lav en ugeplan:

Hvis du laver en plan for, hvordan du ender med et rent hjem i weekenden, kan du med fordel hænge den op på køleskabet eller lignende. Så kan hele familien deltage i et at sætte flueben ud for de fuldførte opgaver. På den måde er du hele tiden klar over, hvad du har gjort, og hvad der mangler at blive gjort.

 

  1. Hav en stor rengøringsdag i måneden:

 Kom helt i bunden med rengøringen én gang i måneden. Husk at starte oppefra og ned, så du får alt støv og skidt ned på gulvet, inden du går i gang med støvsuger og moppe.

 

  1. Gør det sjovt:

Sæt din yndlingsmusik eller en lydbog på, sæt håret op og hop i noget rart tøj. Det kan nemt gøres sjovere at gøre rent, og så forbinder din hjerne det heller ikke med et tarvelig opgave næste gang, hjemmet trænger til at blive gjort rent.

 

  1. Vær realistisk med, hvad du kan nå i din ugeplan:

Rengøring skal føles som en succes og ikke en fiasko, så gem måske gulvvaskning til søndag morgen eller lignende, da det kan være en ret omfangsrig opgave.