Få styr på rengøringen af din spa

Det er oftest en effektiv løsning at anvende klortabletter i din spa, hvis du gerne vil undgå at bakterierne ophober sig. Her anbefales det, at du bruger en tablet per person – både før og efter spabadet. Flere eksperter peger på, at den med længder sikreste måde at holde din indendørs spa ren på er ved hjælp fra klortabletter. Det er i sidste ende ikke kloren der er farlig for kroppen, men nærmere de farlige bakterier, som får kroppen sat ud af kurs.

 

Sørg for at holde de indvendige rør rene

Det er tilmed nødvendighed at få renset de indvendige rør, da det ellers kan få helbredsmæssige konsekvenser på sigt. Dette gælder også i de selvtømmende spa, da der altid vil være en rest i rørene efter brug. Der er derfor ingen let vej udenom, hvis du vil være på den sikre side og undgå sygdomme.

Eksempler på sygdomme affødt af bakterier:

  • Maveonde
  • Eksem
  • Bylder eller mellemørebetændelse
  • Risiko for at blive smittet af andre, hvis de tilfører en koli-bakterie med sig

For at undgå disse sygdomme, er det vigtigt at rense rørene til spa en gang i kvartalet. Det er som nævnt i de usynlige rør, at bakterierne for alvor kan ophobe sig. Derfor er det vigtigt at holde disse nede. Der findes en lang række af antibakterielle produkter, som kan fjerne skidt og møg fra din spa, når det får lov at cirkulere rundt med vandet. Herefter vil du opleve, at fedtresterne og lignende vil komme frem, hvorfor det er en god huskeregel at skylle karet over med vand til sidst og tørre det af med en klud.

 

Bad med omtanke

Desto oftere du bruger din spa, desto oftere skal det rengøres med tabletter og antibakterielle produkter. Det siger faktisk sig selv og virker ret logisk, men det er ikke alle der tænker over det. Desuden er din renheds-faktor når du hopper i vandet også væsentlig at skrive bag øret. Har du f.eks. stadigvæk make-up på eller voks i håret, som potentielt bliver opløst i din spa, så bliver det bare hurtigere mere snavset og bakterieholdigt.

 

Det klorfrie alternativ

Hvis du for alt i verden gerne vil undgå klortabletterne, så findes der også en løsning til dig. Det kan være at du er allergisk overfor klor, hvorfor du naturligvis skal bruge en alternativ metode til at rense din spa. Der findes flere klorfrie produkter på markedet, som virker efter samme hensigt som tabletterne. Den eneste forskel er prisen, som bliver mangedoblet i det klorfrie tilfælde.

 

Få yderligere hjælp og vejledning til din spa

Har du brug for flere informationer, vejledning og rådgivning, kan du tage kontakt til Lund’s El-Teknik, der er baseret på Lolland-Falster.