Står du og skal male badeværelset?

 

Står du og skal til at give badeværelset en god omgang maling, har du måske allerede opdaget, at maling af vådrum ikke er ligesom maling af andre dele af huset. Hvis ikke du har er dette indlæg endnu vigtigere for dig at læse. Vi har nemlig lavet en guide til dig, der gerne selv vil i gang med maling af badeværelset, så du kan føle dig godt klædt på og få et flot resultat.

 

Guide: trin for trin

1. Rens fliserne. Ethvert malerprojekt bør starte med en god afvaskning med grundrens, og skal du male i badeværelset, kan det også være en god idé at bruge lidt afkalkningsmiddel – nu du er i gang

2. Puds og tør. Skal du male fliserne på dit badeværelse, er du nødt til at slibe dem matte, før de vil tage imod malingen. Start med et groft sandpapir og slut af med et finere på omkring 180 korn. Slut af med at støvsuge fliserne og tør dem forsigtigt med en fugtig klud.

3. Find den rigtige grundmaling og giv dine fliser et godt lag, så malingen har noget af hæfte på. Hvis ikke du bruger grunder, kan det i værste fald ske, at malingen slet ikke vil sidde fast eller tørre ordentligt.

4. Vælg den rigtige maling. Vær sikker på at du har fået fat i den rigtige maling, der både er den rigtige i farven, og som også passer til vådrum. Her skalu nemlig bruge en speciel slags maling. Mal et par gode ensartede lag og vent på det flotte resultat.

 

 

Vedligeholdelse af vådrum

 

Husk at vådrum bør efterses oftere end tørrum. Af denne årsag er det også vigtigt, at du så vidt, det er muligt, forsøger at holde flader rene og tørre, samt at du har varme på badeværelset. På den måde undgår du den ubehagelige skimmelsvamp, og badeværelset vil uden tvivl overleve længere tid, før det igen skal males.

 

Herefter er der ikke mere at sige end; held og lykke med dit næste maleprojekt og rigtig god arbejdslyst!