Sart trætype kræver de rette materialer                      

Teaktræsmøbler er at finde i mange hjem, men de mærkes hurtigt af slid i form af f.eks. lyse skjolder, og det betyder, at møblernes finish hurtigt ødelægges. Det er muligt selv at renovere teaktræ, men det kræver de rette redskaber. Teaktræ er sart, og det er derfor nødvendigt at bruge de rette materialer ved gør-det-selv renovering. Ønsker man ikke at begive sig ud i gør-det-selv renovering, kan man i stedet med fordel kontakte en snedker eller møbelsnedker som Øllgaard Bygge og Anlæg, som kan hjælpe med renoveringsprojektet.

 

De rigtige materialer og fremgangsmåder er vigtige

Teaktræs renovering kan virke som et nemt søndagsprojekt, men for at få det bedste resultat, må man planlægge forberedelsestid, inden man starter renoveringen. Hernæst må man fastlægge, hvor stor en skade, man ønsker at reparere. Skadens omfang har betydning for, hvilke materialer, der skal bruges til renoveringen, og forberedelsestiden er derfor vigtig for det endelige resultat af renoveringen.

 

Teaktræets type har betydning

Teaktræ er en helt speciel træsort, som der findes mange typer af. Til de forskellige typer træ findes forskellige typer af renoveringsolie og redskaber. Det er derfor vigtigt fra start at have fastslået, hvilken type teaktræ, der er tale om.

 Der findes flere speciallavede teakolier, og det er essentielt at skelne mellem disse og almindelige olier, som kan være med til at ødelægge teaktræet. Møbelsnedker Jørn Øllgaard siger som følger:

”Mange bruger linolie, når de selv forsøger at restaurere deres teaktræsmøbler, hvilket man ikke skal gøre”.

Han påpeger samtidig, at det er enormt vigtigt, at man inden renovering af teaktræ har renset træet godt for fedt osv. Ved at følge møbelsnedkerens råd, undgår man grimme skader på træet, som ellers kan opstå, hvis træet er blødt pga. f.eks. fedt eller vand fra en fugtig klud. Når møblerne er renset, anvendes en passende teakolie og alt afhængig af teaktræs typen, kan man enten anvende en særlig fin ståluld eller sandpapir til slibning af teaktræets overflader. Når træet er tørret helt, vil resultatet af renoveringen afspejles. Ved at anvende de rette materialer og være opmærksom på fremgangsmetoden, fjernes skjolder fra teaktræ mest optimalt.

Søg professionel hjælp hvis du er i tvivl

Renovering af teaktræ kan være en svær proces, og det kan være en god idé at kontakte professionelle snedkere, hvis man er i tvivl. Træet er sart og ødelægges nemt ved forkerte metoder, og det betyder, at det kan være godt givet ud at få hjælp til vedligeholdelsen. Møbelsnedkere kan ofte være behjælpelige med svar på spørgsmål angående egen renovering af teaktræ, men det kan i nogle tilfælde være væsentligt at få lavet renoveringen af en snedker. Er du bosat i området omkring Århus og Silkeborg, kan Øllgaard Bygge & Anlæg hjælpe med professionel vedligeholdelse af dine teaktræsmøbler. Ved at få hjælp fra en professionel snedker sikres dine møblers endelig udseende, og du undgår at begå små fejl, som kan have stor betydning for slutresultatet af en renovering.