Når malingen hives frem: 3 gode tips til det flotte resultat

1. Inden du maler: dæk overflader til

Inden du overhovedet går i gang med at male er det vigtigt, at du får dækket alle overfladerne til – for selvom du har glædet dig til at male væggen, så er det ikke sikkert, at gulvet skal have samme omgang.

Mange vælger at bruge plastik til at dække overfladerne med, og selvom dette bestemt virker, kan det være nemmere at bruge malertæpper eller pap, som kan suge den spildte maling op. På den måde mindsker du oprydningsarbejdet, som venter efter malerarbejdet er overstået.

 

2. Spartlen er din bedste ven

På din mission om at male i pæne, jævne lag, er spartlen din højre hånd. Hvis du sørger for at spartle overfladen inden du maler den, undgår du, at evt. revner og huller skaber ujævnheder i malingen. På den måde sikrer du en nydelig og velmalet væg, som kommer til at fremstå helt nymalet i længere tid.

Husk jævnligt at skrabe din spartl, så den ikke selv bliver ujævn.

 

3. Vælg udstyret med omhu

Malerpensel eller malerrulle? Måske har du allerede spurgt dig selv om selvsamme spørgsmål. De to redskaber har hver sin funktion, og det afhænger derfor af dit projekt – specifikt størrelsen på dit projekt -, hvilken af de to, du vil skulle tage i brug.

Malerpenslen er lille og præcis, så brug den til små overflader som f.eks. lister eller paneler, eller detaljer. Derimod afdækker malerrullen en større overflade ad gangen, hvilket gør den egnet til de større malerprojekter, så det ikke tager en evighed at male stuevæggen.

Mange malerprojekter er nuancerede og byder på forskellige udfordringer, så det kan være en god idé at have begge ved hånden.