Tips og tricks til indretning af soveværelset

Soveværelset er ét af de rum, som mange af os bruger rigtig mange timer i – mens vi sover, jovist, men rummet tjener ofte også flere funktioner som eksempelvis påklædningsværelse, kontor eller lignende. Alene af den årsag at vi sover i rummet, skal det ikke degraderes til hverken opmagasinering eller roderum; tværimod skal der kæles for soveværelset, så vi skaber de bedste søvnforudsætninger for os selv samtidig med, at vi understøtter rummets eventuelle øvrige funktioner. Læs med her og få en række gode råd og retningslinjer til, hvordan du bedst muligt indretter dit soveværelse.

 

Din seng

I løbet af et gennemsnitligt liv sover det almene menneske i 27 år. 27 år! Sat sådan op giver det jo god mening, at man er nødt til at investere lidt i sin seng, og vi vil gerne understrege vigtigheden i det. Din søvn – god eller dårlig – påvirker hele dit liv, og der kan naturligvis være udefrakommende årsager, der gør, at du sover dårligere eller mindre, end du burde, men med en god seng har du i det mindste gjort noget selv. Gå til en sengespecialist og find en seng, som passer til dig, din krop og dine behov, og din krop vil takke dig hver dag.

 

Lys og gardiner

Belysning er, ligesom sengen, noget som mange ikke tænker på som værende ret vigtigt i et rum. Det forholder sig imidlertid sådan, at belysningen i et rum for alvor kan understøtte den måde, rummet skal bruges på. Skal du bruge rummet som påklædningsværelse, kan spots være gode, skal du have en arbejdsstation, skal der naturligvis være godt med lys der, og skal du primært bruge dit soveværelse til at sove i, kan et blødere loftslys måske være vejen frem. For lige at knytte det sidste ord til den vigtige søvn skal det nævnes, hvor vigtigt det kan være med gode mørklægningsgardiner. Hele sommerhalvåret er det lyst om aftenen og morgenen, og bliver du let påvirket i din søvn, kan det være yderst fordelagtigt at sætte ind der.

 

Rolig indretning

Et af nøgleordene, når det kommer til indretning af soveværelset, er ro. For at gøre det nemmere for os at lukke ned om aftenen kan det være rigtig gavnligt med en sparsom indretning med få ting, rolige overflader og farver. Har du et selvlysende, abstrakt maleri med pink og limegrønne stænk, kan du måske overveje at hænge det et andet sted end soveværelset.

 

Sengetæppe

Når du ikke sover, er det rart at kunne gemme sin seng og sin dyne lidt væk, men med mindre du har en seng, som kan slås helt op, er det lidt svært. Et stort sengetæppe kan dog være et rigtig godt alternativ – med sådan ét er det nemt at skjule en rodet dyne, og har du tilmed et smukt sengetæppe, kan det give hele rummet et æstetisk løft.