Undgå ledningskaos

I takt med at vi får mere elektronik i hjemmet, bliver boligen fyldt med flere og flere ledninger. Kabler og ledninger er langt fra flotte at kigge på, og de kan være et stort irritationsmoment for mange. I denne guide kan du finde simple tips og tricks til, hvordan du nemt og billigt undgår ledningskaos.

 

  • Ryd op i dine ledninger: Start med at rydde op i de ledninger, du ikke længere bruger. Læg alle elektroniske produkter frem på gulvet, så du nemt og overskueligt kan se, hvor de forskellige ledninger hører til. Finder du gamle adaptere, kabler eller ledninger, der ikke er i brug, så skaf disse af vejen.
  • Saml det hele et sted: Udnyt faste møbler til at samle ledninger og installationer på ét sted. TV-møblet, skrivebordet eller reolen kan være et godt sted at samle flere elektroniske apparater. Sørg for at stille spillekonsoller sammen med TV’et, lav en ladestation til mobiltelefoner eller kameraer ved skriverbordet eller placer anlæg og højtalere ved en reol. På den måde undgår du, at der ligger ledninger flere steder i hjemmet.
  • Køb en kabelskjuler: Tag i det lokale byggemarked og anskaf de lednings- og kabelskjulere, du har brug for. Køb gerne fleksible slanger, så du kan slutte flere ledninger til, hvis du anskaffer nye apparater. Kabelskjulere kan fås i flere farver, så de går i et med farven på din væg. Gem eventuelt skjuleren ved lister eller i hjørner, så de fremstår mindre synlige.
  • Sæt ladere i en strømspareskinne: Oprydning i hjemmets mange ledninger er ikke kun noget, der gavner dig selv. Hvis du samtidig anskaffer en strømspareskinne, vil det nye system også gavne både miljøet og din pengepung. Med en strømspareskinne kan du nemt og hurtigt slukke for alle apparater på én gang. Ofte bruger elektronik en masse strøm, selvom det blot står på standby. Husk ikke at slutte apparater, du ikke ønsker skal genstarte, til skinnen - fx router eller setup-bokse.
  • Gem elektronikken væk: Der findes mange kreative løsninger til, hvordan du kan gemme alt fra routere til ledninger, sikringsskabe, stikkontakte, alarmer og andre installationer pænt af vejen. Brug billeder, kasser, en falsk bog eller andre pynteting til at skjule grimt elektronik. Placer apparatet i en dekorativ kasse og lav et hul på bagsiden, så ledningen kan løbe ud. Små kasser er også en god løsning til opbevaring af løse ledninger og opladere, så de undgår at havne på sofabordet eller hængende fra stikkontakten.

 

Godt for både dig og miljøet

Trænger dit hjem også til en grundig oprydning i elektronikken? Overvej nøje, hvilke apparater du egentlig har brug for. Hav ikke udstyr til at stå, som du ikke bruger – så får du både et smukkere hjem og en bedre samvittighed over for miljøet. Ved at følge denne simple guide, er du klar til at rydde op i dine ledninger og få et hjem, der er fri for rod.