Giv dit køkken en makeover

Hvis du synes, at dit køkken efterhånden bærer præg af at blive brugt hver dag, kan det være det er tid til en makeover. Det er nemmere end du tror at gå i gang med selv, og selv små forbedringer kan gøre en stor forskel.

 

Køkkenet er hjemmets hjerte

Vi bruger mange timer i køkkenet, og derfor skal det også være et rart sted at være. I køkkenet samles familien om madlavning eller opvask, og det er her, der er plads til at lade kreativiteten flyde over køkkenbordet. Miljøet i køkkenet skal være lækkert og indbyde til, at du har lyst til at bruge mange timer derude. Samtidig skal det være funktionelt og praktisk, og hver ting bør have en fast plads, så det er nemt at finde lige præcis den kniv eller skål, du leder efter.

 

Det er de små ting

Få små forbedringer i dit køkken kan gøre en stor forskel. Du kan for eksempel prøve med nogle nye greb til dine låger og skuffer. Du kan også prøve med helt nye skabslåger eller nøjes med at forny dine gamle låger med film eller maling. Nye farver kan nemt skabe et helt nyt rum. Det samme kan maling på væggen, husk blot at malingen bør være slidstærk, da den skal kunne tåle vand og stænk fra madlavningen. Du kan også sætte en ny lampe op, som både kan skabe noget hygge og samtidig bidrage til mere praktisk belysning, mens du arbejder.

 

Pift gulvet op

Du kan også kaste dig ud i at skifte gulvet i dit køkken. Her er linoleumsgulv en god løsning, fordi det er miljøvenligt og nemt at sætte op. Det er utrolig slidstærkt og kan tåle lidt af hvert. Linoleumsgulv er skridsikkert, det får ikke pletter af spildt mad og det er nemt at rengøre, hvis uheldet er ude. Linoleumsgulv kan fås i mange farver og designs, så det passer ind i lige netop dit køkken.