Få mere plads

Hungrer du også efter flere kvadratmeter i boligen? I det lille hjem kan det være svært at finde plads til alle de funktioner, man har brug for. Med multifunktionelle møbler har du mulighed for at spare plads og udnytte rummene bedre, så du undgår følelsen af et klemt hjem med for lidt plads.

 

Bliv inspireret

 

  • Plads til overnattende gæster: Har du ikke et gæsteværelse i dit hjem, kan det være en udfordring at finde plads til overnattende gæster. Med en sovesofa eller en sammenklappelig puf kan du nemt og hurtigt lave en ekstra, behagelig soveplads. Mange sovesofaer har samtidig plads til opbevaring af ekstradyner og –lagner i bunden, så du har alt samlet på ét sted. Skal sovesofaen være den sofa, du bruger til hverdag, så sørg for at den også er behagelig at sidde i til dagligt. Har du brug for ofte at bruge sofaen som seng, så vælg en model, der er nem og hurtig at folde ud.

 

  • Vælg et klapbord: Ved at vælge et klapbord frem for et traditionelt bord i kontoret, køkkenet eller spisestuen, får du meget mere plads, når bordet ikke er i brug. Vælg gerne et bord med både en fast og en sammenklappelig plade, så du stadig har mulighed for at lade fx computer, kontorartikler eller andet stå på bordet, selv når det er klappet sammen.

 

  • Bedrollers er din ven: Både under senge og sofaer har du mulighed for at udnytte pladsen til bedrollers eller kasser. Pladsen under sengen eller sofaen bliver ofte kun brugt til at samle støv og nullermænd, men med smarte opbevaringskasser kan du nu bruge pladsen til alverdens opbevaring. Byg gerne selv opbevaringskassen, så den er tilpasset præcis til dit møbel.

 

  • Udnyt skråvægge: Er der skråvægge i dit hjem, kender du sikkert til frustrationen over ikke at kunne finde plads til større skabe og opbevaringsmøbler. Er du en rigtig gør-det-selv-mand, eller kender du en, så byg din egen reol, garderobeskab eller hyldesystem, der udnytter alt spildpladsen langs skråvæggen. Kombiner eventuelt en opbevaringsløsning med en smart seng, så du samtidig får en unik og dekorativ sengegavl.

 

  • Multifunktionelt børneværelse: Børneværelserne er i mange boliger små, og der kan derfor være svært at finde plads til alle børnenes ønsker. Der findes i dag rigtig mange løsninger, hvor børnenes senge kan kombineres med enten leg eller opbevaring. Køb eller byg en seng i flere etager med en hyggelig hule eller legerum nedenunder. Pladsen under en hævet seng kan også bruges som skrivebord til de lidt ældre børn.

 

Hold det let og enkelt

Når du enten køber eller bygger multifunktionelle møbler, er det vigtigt at holde det simpelt, hvis møblerne ikke skal virke klodsede. Mal møblerne i simple, lyse farver og sørg for ikke at bygge dem større, end du har brug for. Ved at følge disse få, simple tips er du nu et skridt nærmere en flot og overskuelige bolig med meget mere plads.