Vær bevidst i dit valg af maling

En nem måde at pifte hjemmet op på er ved at svinge malerpenslen. Det er imidlertid ingen hemmelighed, at maling ofte indeholder en masse kemikalier, som forpester indeklimaet og kan fremkalde allergier. Det er netop af denne grund, at gravide frarådes at stå for malerarbejdet. Dampene fra malingen kan nemlig påvirke det ufødte foster.

Det virker foruroligende, at vi omgiver os med produkter, der kan have en så negativ effekt på os. Det giver derfor god mening, at du undersøger markedet for sundere alternativer, hvis du drømmer om at give stuen et farverigt løft. Heldigvis er der mange typer maling at vælge imellem.

 

Den traditionelle malings effekt på indeklimaet

Den klassiske maling er bygget på olie, og den udskiller dampe i sin hærdningsproces. Det betyder, at malingen har en virkelig dårlig påvirkning på indeklimaet, hvor luften bliver decideret skadelig at indånde. Det anbefales derfor, at du ikke opholder dig længerevarende i nymalede lokaler i den første uges tid. Men sandheden er faktisk, at de skadelige stoffer hænger i luften i op til en hel måned.

 

Vælg den bæredygtige løsning

Et mildere kompromis kan være at gå med en vandbaseret maling til dit malerprojekt. Denne type maling indeholder mindre skadelige stoffer end den terpentin, som du finder i oliemalingen. Til gengæld tager dens afdampningsproces længere tid.

Det bedste valg er derfor at gå med en miljøvenlig naturmaling, som består af ene naturlige ingredienser. Denne maling er både bæredygtig, fordi den er produceret på miljøskånende betingelser, og fordi den ikke afgiver kemikalier til luften. Det er dermed mindre sundhedsskadeligt for dig eller en maler, når der skal males.