Nyt liv til vægge og møbler

Trænger væggen i soveværelset eller den gamle kommode til at frisk pust? Med tapet og dekorativt papir kan du nemt og forholdsvis billigt sætte et anderledes touch på boligens rum eller møbler. Dekoration med tapet og papir er noget du nemt kan klare selv, hvis blot du følger nogle få, simple tips.

 

Dekorér dine møbler

Både nye og gamle møbler kan få helt nyt liv med farverigt papir eller tapet. Sørg for at vælge en farve eller mønster, som passer ind i den resterende indretning. Har du meget simple møbler i dit hjem, kan du sagtens eksperimentere med farverige og anderledes mønstre. Har du i forvejen mange blandede elementer i boligen, kan det derimod være en fordel at holde mønstret simpelt. Brug tapet til dekoration af alt fra bagsiden af reolen, indersiden af skufferne til overfalden på sofabordet.

  • Vær omhyggelig: Når du klipper tapetet til, er det vigtigt at være forsigtig. Tegn gerne rundt om møblet med en blyant først, så du er sikker på, at du ikke klipper tapetstykket for lille.
  • Brug tapetklæber: Brug altid en tapetklæber af god kvalitet, når du skal klæbe tapetet fast til møblet. Smør klæberen på tapetet frem for på møblets overflade, da det giver et pænere resultat.
  • Hav styr på limen: Sørg for at lime helt ud til kanterne - dog uden at komme for meget på. Bruger du enten for meget eller for lidt klister, vil du have svært ved at opnå et jævnt og ensartet resultat.

 

Udsmyk væggen

Tapet er en smuk og unik måde at dekorere boligens vægge på. Smukt tapet kan bruges i stedet for kunst, malerier eller plakater til at skabe personlighed i både stue, køkken, soveværelse, gang eller måske på badeværelset. Når du dekorerer med tapet er det vigtigt at holde andet vægdekoration på et minimum, så udtrykket ikke bliver forvirrende.

  • Vælg en stil: Et stort stykke tapet på væggen tiltrækker meget opmærksomhed, så sørg for at vælge et papir, der passer til din stil.
  • Prøv dig frem: Prøv dig altid frem med mindre prøver, inden du klistrer tapetet fast på væggen. Klip eventuelt et lidt større stykke ud og hæng det op med malertape.
  • Få hjælp fra en professionel: Opsætning af tapet på en væg kan være svært og kræve en vis tålmodighed. Har du ikke så meget erfaring, kan det være en fordel at få hjælpe fra en professionel. De penge, det koster, er godt givet ud for et smukt og fejlfrit resultat.

 

Overvej, om tapet er den rigtig løsning

Inden du giver dig i kast med tapet, bør du overveje, om det nu er det rigtige valg for dig og din indretning. Tapet er en forholdsvis permanent løsning, som kræver tid og penge at ændre. Når du først har valgt et udtryk på tapetet, er du nødt til at tilpasse resten af din indretning og pynteting til det. Er du klar på udfordringen, så følg rådene her og tapetsér løs!

LÆS OGSÅ: 6 måder at gøre væggene mere spændende