Hvordan tapetserer man?

Tapet er en god mulighed for at skabe personlig og unik indretningsstil med forskellige mønstre og materialer. Det kan passe til alle rum i dit hjem. Lige fra et farverigt børneværelse til et stille og roligt soveværelse. Men hvad gør man så, når man skal tapetsere? Tapetsering kan gøres uden hjælp fra et malerfirma, og her får du en guide, så du kan få et flot resultat.

 

Før opsætningen

Inden du går i gang med tapetsering, skal du måle rummet op, så du har overblik over præcis hvor meget tapet, der skal bruges. Specielt når du har mønstret tapet, er det virkelig vigtigt, at du laver præcise mål. Derudover er det vigtigt, at du forholder dig til den overflade, du skal til at tapetsere. Den skal være glat og jævn, og hvis dette ikke er tilfældet, er det en rigtig god ide at forbehandle underlaget inden, du går i gang. Der findes forskellige typer af forbehandling, alt efter hvilken væg det drejer sig op, så sæt dig ind i dette inden, du kaster dig ud i det.

 

Vær også opmærksom på, at hvidt eller andre helt lyse farver tapet sjældent er en god ide oven på en i forvejen mørk væg. Den mørke er en stor kontrastfarve til den lyse, og den kan i nogle tilfælde trænge igennem den hvide farve og være synlig.

 

Opsætning af non-woven tapet

Non-woven tapet er nemmere at have med at gøre end det traditionelle tapet, da det er væsentligt nemmere at sætte op. Det har filt på bagsiden, som ikke udvider sig, og derfor behøver det ikke ligge at trække. Det du skal gøre, når du sætter non-woven tapet op, er:

  • Smør tapetklister på væggen
  • Monter de tørre baner non-woven tapet. Start fra loftet.
  • Forsæt step 2 indtil du har det resultat, du ønsker. Juster for mønsterforskydninger undervejs. Vær opmærksom på ikke at lave overlap, men lad i stedet banerne ligge tæt på af hinanden.
  • Skær ind til kanterne med en hobbykniv, når hele væggen er dækket ind

Hvis du en dag ønsker et nyt udtryk på væggen eller i rummet, er en anden fordel ved non-woven tapet også, at det også er nemmere at få ned end det gamle traditionelle tapet.

 

Opsætning af traditionelle papirtapeter

Har du forelsket dig i et tapet, der er lavet som traditionelt papirtapet, skal du heller ikke frygte. Giv dig god tid, vær omhyggelig med detaljerne og følg denne guide:

  • Afmål længde på tapetbanen
  • Læg tapetbanen på et bord eller på gulvet, og smør så tapetklister på
  • Fold herefter tapetet sammen og lad det trække
  • Opsæt tapet på væggen. Start fra midten og arbejd dig ud mod kanterne.

Er du ikke hel tryg ved opgaven, er der både tid, besvær og stress at spare ved at få en specialist til at hjælpe dig. Der er gode malerfirmaer, som står klar til at hjælpe, så du får et flot og holdbart resultat, som du kan være glad for i mange år fremadrettet.