Hvorfor bør du istandsætte gamle møbler?

Der kan være mange grunde til at istandsætte dine gamle møbler. Det kan være, at det er et møbel, der har stort affektionsværdi, da du muligvis har arvet det af familie eller lignende. Måske har du også bare købt et brugt møbel, som er en smule slidt, eller også kan det være at du bare vil en bæredygtig sjæl, der sætter en dyd i at genbruge og istandsætte fremfor at købe nyt. Uafhængigt af den kategori, du tilhører, kan istandsættelsen af brugte møbler være et pengesparende og sjovt projekt at sætte i gang!

 

Gode råd til istandsættelse af gamle møbler

Inden du går i gang med et DIY-projekt, bør du altid få fat i det rigtige udstyr, så du nemmest og sikrest kan klare arbejdet uden problemer. Skal du arbejde med et gammelt træmøbel, bør du først rengøre møblet. Nogle gange kan en god omgang rengøring og pleje faktisk vække nyt liv i dit møbel, så det er bare med at finde sandpapiret, olien og skrubberen frem! Ved at polere og skrubbe møblet rent kan det se så godt og nyt ud som muligt. Andre gange kræver møblet en reparation, da noget måske er løst eller beskadiget. Det kan ofte løses med lim, søm eller skruetrækkere, hvis noget er løst, og er overfladen på et bord beskadiget eller misfarvet, kan en høvl klare arbejdet. Det er nok også en god ide at tilføje noget træfarve efter på det misfarvede møbel, så hele møblet har én farver på alle overflader og hjørner.

 

DIY-polstring

De forrige råd er nok mest relevante, når du arbejder med et møbel som et træbord eller lignende. Men hvad gør du, hvis du gerne vil istandsætte en gammel stol, som du virkelig synes godt om? Her kan en ompolstring være svaret. Du har blot brug for følgende:

  • Nyt skum og vat
  • Møbelstof efter egen smag
  • En skruetrækker og tang
  • Klammer og hæftepistol

Når du har fat i disse materialer og din stol, der kræver en kær omgang, så er du klar! Du starter blot ved at afmontere det game stof vha. skruetrækkeren og tangen. Nu kan du lægge møbelskummet på sædet - husk at lime det godt fast. Herefter hæfter du dit nye stof på hele vejen rundt om med hæftepistolen - sørg for, at stoffet er ligger stramt over skummet. To personer vil være en stor hjælp til dette! Det var det, det krævede, at ompolstre din gamle stol selv!

 

Held og lykke med dine DIY-projekter - det er både sjovt, udfordrende og bæredygtigt!