Her er løsningen på dårlig akustisk: Akustikgardiner

En dårlig rumakustik har en stor betydning for vores koncentrationsevne og deraf vores arbejdsindsats. Derudover virker støj meget forstyrrende, og derfor kan det være en rigtig god idé at forbedre akustikken i rummet. Uanset om det er et kontor, en stue eller noget helt tredje, så kan akustikken have rigtig stor indflydelse på, hvor behageligt det er at opholde sig i det. Mange vælger ikke at gøre noget ved den dårlige akustik, fordi dette arbejde plejer at være ret omfattende. Dog kan et akustikgardin være løsningen, og det er ret nemt at skaffe og opsætte – og har en overraskende stor effekt.

 

Gælder den dårlige akustik også i nybyggerier?

Ja, det gør den desværre. Der er faktisk ofte rigtig dårlig akustik i nye huse, der bygges med gasbeton. Denne moderne måde at bygge på er meget populær, og derfor efterlades mange nye huse med rum, som har en lang efterklang. Dette betyder, at den generelle lydstyrke vil virke højere i disse rum, og derudover kan der være ekko eller baggrundsstøj som følge af dette. 

 

Forbedret arbejdsmiljø med akustikgardiner

Akustikken kan som sagt have store konsekvenser for ens koncentrationsevne, og derfor er det værd at investere i akustikforbedrende materialer i arbejdsmiljøer. Prøv selv at læg mærke til, hvor sværere det er at koncentrere sig, hvis man kan høre nogle snakke eller spille høj musik ved siden af en. Her er akustikgardiner et meget godt bud på en simpel lyddæmpning, som er god til at minimere efterklangen af lyd i rummet.

 

Akustikgardinet er den gode løsning

Akustikgardinet er fordelsagtigt af flere grunde. For det første er det nemt at anskaffe sig og kræver ikke den store håndværker at opsætte i hjemmet. For det andet findes gardinerne i mange varianter som eksempelvis stofgardiner. Dermed kan gardinerne tilpasses din indretning, og er derfor æstetisk en god måde at forbedre akustikken i rummet. Derudover er det let at anskaffe sig i lyddæmpende gardiner, som blandt andet fås hos Ranthex Gardiner & Bolig Trend.

 

Hvordan fungerer akustikgardinerne?

For at gøre akustikken mere velbalanceret kan man sætte akustikgardinet op, som dermed udgør en modstand til lyden. Efterklangen udgøres nemlig efter, hvor meget lyden kan bevæge sig i rummet. Hvis du dermed har et akustikgardin, som er en forholdsvis stor overflade, der observerer lyden, når den rammer overfladen. Derved bliver gardinet det, som modsætter sig lydens bevægelse, og denne bliver bremset hurtigere, end den ville uden et akustikgardin i rummet.

De hårde og glatte overflader i nybyggerier gør derfor, at lyden har en lang efterklangstid, hvilket kan gøre, at det er meget svært at koncentrere sig i rummet. Derfor kan man med fordel investere i et akustikgardin, der forkorter efterklangstiden og gør det mere behageligt at opholde sig i rummet.