Sådan giver du dine møbler nyt liv

Hvis du er typen, der ikke kan tage på loppemarked uden at komme hjem med gamle møbler til gør det selv-projekter, kan du have brug for en guide til korrekt restaurering. Gamle møbler har ofte brug for en kærlig hånd. Gamle møbler af træ kan have behov for en slibning, og det kan være, der er dele, der skal limes sammen, ellers skruer, der skal strammes. Hvis der er hul i stoffet, bør møbelstoffet og skummet udskiftes.

 

Vælg det rigtige møbelskum

Skum er ikke bare skum. Det kommer i forskellige former og størrelser, som passer til forskellige møbler. Der findes endda skum, der er specielt lavet til diverse møbelklassikere, så de passer perfekt til dit designermøbel. Hvis du selv skal vælge skum til dit møbel, skal du være opmærksom på nogle ting. Der er nemlig forskel på skum: Der er forskel på skummets tykkelse, hårdhed og form. Alt efter, hvilken komfort du ønsker, og hvilket udtryk dit møbel skal have, skal du vælge skum til møblet, der passer til. Hvis det er en enkel, klassisk sofa, som indbyder mere til at sidde, skal skummet som regel ikke være for blødt. Hvis sofaen derimod er en rigtig flyder, bør skummet være blødere og tykkere.

 

Monter dit møbelskum

Hvis du køber møbelskum, inden du har opmålt de præcise størrelser, du skal bruge, kan du sagtens selv skære det til. Brug blot en hobbykniv og skær skummet i den rigtige størrelse. Når skummet passer til møblet, kan du lime det fast på fladen. Sørg for at det sidder godt fast, så det ikke river sig løst under brug. Nu kan du ombetrække møblet med det nye stof, og du har nu et nyt møbel, som du kan få glæde af mange år frem.