Det er hyggeligt at have et ekstra familiemedlem i form af en hund, men det kan også være problematisk på nogle tidspunkter af året, særligt nytårsaften. Nogle hunde er helt ligeglade med støj og fyrværkeri, hvorimod andre hunde er meget overfølsomme overfor disse uvante påvirkninger. De hunde, der typisk har udviklet den såkaldte fonofobi, hvilket er en fobi for lyde, har typisk oplevet at få et chok, hvor de har været i snor. Dette kan nemlig have haft denne effekt, at de føler sig fastlåst i øjeblikket, hvor de ikke kan flygte.

 

Hvad mener dyrlægerne, man kan gøre?

 

Hvis det kan lade sig gøre, foreslår dyrlæger, at det kan være en god ide at tage et sted hen, hvor der er mindre risiko for høje lyde. Hvis dette dog ikke er en mulighed, er det vigtigt, at du forholder dig i ro. Dette skal ses i lyset af, at hunde reagerer på, hvordan deres fører opfører sig. Hvis du kan se, at din hund bliver bange, skal du derfor blot tale til den stille og roligt i et normalt sprog, så den kan se, at der ikke er fare på færde.

 

Et andet godt råd til at gøre hunden tryk, der anbefales af dyrlæger, er at bygge en lille hule, eller et andet safe-spot. Dette hænger sammen med, at den i en hule kun vil have en udgang at forholde sig til, hvilket også kan give den en form for tryghed.

 

Hvordan bygger man en hule til sin hund?

 

Når det kommer til at skulle bygge hulen, behøver du ikke være ingeniør for, at dit byggeri bliver en succes. Du behøver blot at gå med simpelt til værks, hvor de f.eks. vælger at benytte en papkasse med hul i, som du sætter over hundens kurv. Yderligere kan det være en fordel at putte trøjer og tæpper derind, der dufter af dig, hvilket kan berolige den.