Derfor skal du have hængt gardiner op i hjemmet

Selvom mange ikke skulle tro, at det havde den store forskel, om man har gardiner eller ej, så er der faktisk mange fordele ved at have gardiner i hjemmet samt ulemper ved ikke at have det. Mange unge får fejlagtigt ikke hængt gardiner op i deres nye lejlighed, fordi de ikke tænker, at det er særligt vigtigt. I dette indlæg kommer vi nærmere, hvorfor du bør have gardiner og rullegardiner i hjemmet, hvilket der er flere årsager til.

Særligt i soveværelset er det vigtigt at have gardiner, da det i høj grad kan forstyrre din søvn, hvis ikke du kan mørklægge værelset. Din søvn bliver specielt påvirket af lys, og om sommeren, hvor solen står meget tidligt op, kan det derfor virke forstyrrende for din søvn, hvis der er lyst langt før, du egentligt skal op. Desuden kan gardinerne også hjælpe med at holde temperaturen i soveværelset nede, mens du sover.

 

Hvorfor er rullegardiner særligt gode?

Rullegardiner er specielt gode til at justere lysindfald, så du kan få det så mørkt i rummet, som du gerne vil. Rullegardiner fylder desuden meget lidt og er derfor meget beskedne trods deres effektivitet, især sammenlignet med gardiner, der går helt ned til gulvet. Du kan få rullegardiner i mange forskellige mål og farver, så du kan uden tvivl finde nogle, der netop passer til dine vinduer. Sidst men ikke mindst så er rullegardiner også enormt nemme at sætte op!

 

Guide: sådan sætter du selv dine rullegardiner op i hjemmet

Opsætning af rullegardiner behøver ikke at tage særlig lang tid, så du kan hurtigt få styr på lyset og gardinerne i din nye lejlighed. Der medfølger som regel en monteringsvejledning, når du modtager dine gardiner.

Inden du sætter dine rullegardiner op, skal du først beslutte, om det skal side uden på eller inden i vindueskarmen. Dette vil naturligvis afhænge af gardinets størrelse. Når dette er besluttet, kan du mærke af til dine beslag, og med blot få skruer er du klar til at klikke rullegardinet fast i beslagene.